2021. június 19.,
szombat, Gyárfás napja

Matolcsy György: Hatalmas pénzforradalom előtt állunk

Hír TV

2021. június 9., szerda 20:20

Egy újabb Széll Kálmán tervre van szükség ahhoz, hogy Magyarország megnyerje a 2020-as éveket a jegybank elnöke szerint. Matolcsy György MNB elnökkel a Magyarország újraindul konferencián készített interjút Velkovics Vilmos, melyet a Magyarország élőben című műsorban tekinthettek meg.

"A járvány okozta gazdasági válság mélysége hasonló a 2007-2009-es válsághoz. Akkor hat és fél évbe telt Magyarországnak a kilábalás. Most hogyan számolnak?"

-indította a beszélgetést Velkovics Vilmos

"Jó a hasonlat. A két válság sokkal jobban hasonít, mint a 1929-30-as válság és a mostani, mert akkor négy évig tartott a válság. Most reméljük, hogy másfél, két év alatt az egész világ kilábal belőle. Akkor valóban 6,5 évbe került Magyarországnak, míg újból elérte a 2008 év végi teljesítményt . Az Egyesült Államoknak 11 hónapba került, a lengyelek és a németek meg nem is bonyolódtak bele az akkori pénzügyi válságba.

Magyarország másfél év alatt, nagyjából a második-harmadik negyedévben elérheti a 2009 év végi szintet. Az Európai Unió többségi része még nem, ők inkább az év végén, következő év közepéig. Tehát mi az elsők, vagy az egyik elsők közötti ország leszünk a kilábalás gyorsaságának tekintetében"

- mondta Matolcsy György.

Teljes beszélgetés:

Hír TV