2020. augusztus 7.,
péntek, Ibolya napja

Sziklaságát hangoztatta Horváth Csaba

Hír TV

2019. október 30., szerda 20:10

Valóban az átláthatóságot kívánta-e korlátozni a kerület gazdálkodásában az új zuglói polgármester? Miért jelentek meg eladásra kínált zuglói önkormányzati ingatlanok hirdetései? A Magyarország élőben első vendége Horváth Csaba Zugló szocialista polgármestere volt.

"Fekete-Győr András az ATV-ben arról beszélt, hogy a zuglói momentumosok és más ellenzék képviselő szerint is túlzottan megerősítette volna a polgármester hatalmát ez az SZMSZ módosítás. De akkor Fekete-Győr András és a momentumos képviselők sem mondanak igazat?"

- kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

"Fekete-Győr András, egy kicsit fájdalmasabb a sztori, mert ő egy végzett jogász, tehát elvárnám, hogy ő ebben az esetben ne politikusként viselkedjen, hanem ha már végzett jogász, akkor tegye meg azt a szívességet saját magának, a Momentumnak, meg akár nekem is, mint közös polgármesternek, hogy olvassa el az ide citált SZMSZ-t és állapítsa meg ő maga, hogy valóban helytálló volt-e annak az újságírónak az állítása, amit egyébként nem fog ebben megtalálni. Tehát mindegy, hogy a politikai szövetségeseink éppen mit mondanak, szerintem ennél fontosabb, hogy mi van az irományban."

- válaszolt Horváth Csaba.

A műsorvezető első kérdése után kissé elszabadultak az indulatok a stúdióban

"Karácsony Gergely főpolgármester, korábbi zuglói polgármester az önkormányzati választás előtt egy kiszivárgott hangfelvételen azt mondta, hogy ön azért jó jelölt Zuglóban, mert meg tudja fékezni a korrupt MSZP-seket. Kik ők?"

– tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea.

„Hát nem ezt mondta. Alapvetően azt mondta, hogy azért jó a Horváth Csaba, mert ő egy szikla. Igyekszem szikla lenni.”

– válaszolta Horváth Csaba.

„Azt mondta, hogy Horváth Csaba legalább azt tudja, hogy miért lehet börtönbe kerülni.”

– reagált Földi-Kovács Andrea.

„Értem, de azt is mondta, hogy én egy szikla vagyok, úgyhogy én a sziklaságomnak köszönhetem, azt gondolom, hogy a zuglóiak kiemelkedően nagy mértékben szavaztak rám az önkormányzati választáson (…).”

– felelt a politikus.

„Világos, de hát arra utalt a ”szikla” kijelentés például, hogy ön tudja, hogy miért lehet börtönbe kerülni és volt még egy előzménye is ennek a mondatnak, hogy ”A helyi szocik két perc alatt szétlopnak mindent.” ”

– mondta a műsorvezető.

„Én nem emlékszem, hogy erre lett volna szöveg.”

– emlékezett vissza Horváth Csaba.

„Erről ne vitatkozzunk! Karácsony Gergely arról beszélt, hogy a zuglói szocialisták egy gyenge polgármester mögött két perc alatt szétlopják Zuglót.”

– vetette közbe Földi-Kovács Andrea.

„Értem. Akkor tudja mit? Akkor hívja meg Karácsony Gergelyt ő biztos el fogja fogadni (…). Ne magyarázzuk már Karácsony Gergely szavait félre (…)!”

– válaszolta a szocialista politikus.

„Nem ezt mondta?”

– tette fel a kérdése a műsorvezető.

„Nem! Nem fogom most idézni és magyarázni.”

– reagált ingerülten Horváth Csaba.

„Én idéztem önnek.”

– felelte Földi-Kovács Andrea.

„Idézze! Ha akar beszélgethet saját magával, de én azt szeretném, hogy amikor Karácsony Gergelyről beszél, akkor hívja meg Karácsony Gergelyt!”

– válaszolt a zuglói polgármester.

Hír TV