2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Magyarország élőben

Magyarország élőben extra: A nemzeti megoldásokon van a hangsúly

  • Magyarország élőben extra: A nemzeti megoldásokon van a hangsúly

A koronavírus-járvány alapjaiban változtatta meg az életünket és egyben a schengeni  Európában megszokott szabad kamionforgalmat is. A magyar lakosság védelme érdekében Magyarország schengeni határait tegnap éjféltől a személyi forgalom elől lezárták. Annak érdekében, hogy a magyar lakosság ellátása zavartalan legyen egyszeri alkalommal egy humanitárius folyosót nyitottak a balkáni vendégmunkásoknak. A stúdióból  Gáspár Milánhoz kapcsoltunk, aki Hegyeshalomról tudósított.

„Kérlek magyarázd el nekünk, hogy mekkora sor van most! Látjuk, hogy mögötted sokan állnak. Kik állnak és miért?”

- kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Azt kell mondanom, hogy nagyon megváltoztak a körülmények. Ugye délben is jártunk itt körülbelül, és akkor azt láttuk, hogy valóban se ki se be, senki. Semmiféle mozgás nem történt a határon, most viszont ha megnézzük, akkor azt láthatjuk, hogy lassan, de biztosan elindult a forgalom befelé Magyarországra.(…)”

- válaszolt Gáspár Milán.

Ezután Révész Zsolthoz kapcsoltunk Csanádpalotára a román határhoz.
„Zsolt! Odaértek már ezek a bizonyos kamionok? Ott van már torlódás?”

-  kérdezte a műsorvezető.

„Közel 20 km-es kocsisor, kamionokból álló kocsisor áll már itt a nagylaki határátkelő előtt. Az látható, hogy kifelé azért megy lassan a forgalom, tehát a kamionok szépen lassan araszolnak, de befelé viszont határozottan azt kell mondanom, hogy gyors a forgalom. (…)

- válaszolta Révész Zsolt tudósító.

Zöldhegyi Katalin, csatornánk brüsszeli tudósítója elmondta, hogy a határzár lényege, hogy nem uniós állampolgárok nem léphetnek a tagállamok területére. Kivételt jelentenek az orvosok, az ápolók és a britek. A döntés egy videokonferencián született meg - tette hozzá.
Az összefogás lényege az emberi életek mentése, a határzár pedig a Közösség gazdasági folyamatait hivatott fenntartani – hangsúlyozta Zöldhegyi Katalin.

Navracsics Tibor, volt uniós biztos szerint az egyik első döntés az Unión belül is az volt, hogy mindenki abban gondolkodott, hogy a saját országát hogyan tudja menteni, hiszen nyilvánvalóan a választópolgárok felé meg kell felelniük a tagállamok vezetőinek, miközben az Európai Unió vezetőit nem közvetlen választják a polgárok. Ebből adódik, hogy a lényegi intézkedések nemzeti szinten születnek meg.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!