2020. október 23.,
péntek, Gyöngyi napja

Magyarics Tamás: Alacsony színvonalú volt a tegnapi elnökjelölti vita

Hír TV

2020. szeptember 30., szerda 20:05

Egymást sértegette Joe Biden és Donald Trump az amerikai elnökjelölti vitán, ami elemzők szerint soha nem volt még ilyen színvonaltalan. Mire számíthat a világ a novemberi választás után? Földi-Kovács Andrea vendége a Magyarország élőben Magyarics Tamás külpolitikai szakértő volt.

 

10 millió amerikai nézte tegnap este végig az első elnökjelölti vitát Joe Biden és Donald Trump között. Ahogy Magyarics Tamás rávilágított egy nagyon alacsony színvonalú vitát láthattak, kevés tartalommal, de annál több személyeskedéssel. Egy megkérdezett választó tökéletes rávilágított arra, hogy Ő bizony nem kapott választ arra, miért Bident vagy Trumpot válassza?

A kutatások Bident látták egyébként jobbnak, őt hozták ki nyertesnek. Bár azt továbbra sem tudni Biden mennyire lesz a baloldal foglya. Kampánya során kritizálta a jelenlegi Covid 19 helyzet kezelését, hatékonyabban lépne fel a vírus ellen és emellett számos társadalmi-gazdasági változást ígér. - tette hozzá a külpolitikai szakértő. 

Ez volt az első vita, de már nyilvánvaló, hogy sárdobálás lesz jellemző erre a vitasorozatra. Egy biztos, hiányzott a tartalom.  A választásokig még két vita lesz, de negatív kampányra lehet számítani. A BLM mozgalom és az abortusz-vita is előkerült

Végezetül a külpolitikai szakértő hozzátette, az emberek többsége már tudja, hogy kire adja le a voksát.

Teljes beszélgetés:

Hír TV