2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Magyarország élőben

Magyar Péter: Folyamatosan nő a diákhiteleket igénylők száma

A Diákhitel Központ vezérigazgatója, Magyar Péter volt Magyarország élőben című műsorunk és Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége.

  • Magyar Péter: Folyamatosan nő a diákhiteleket igénylők száma

A Diákhitel 1 havi maximum 70 ezer forintos keretét 150 ezer forintra emeli a kormány augusztus 15-tel. Így a következő felsőoktatási időszaktól kezdődően a hallgatók akár évi másfél millió forintnyi szabad felhasználású hitelhez is juthatnak.

Idén több mint 30 milliárd forint hitelt folyósít a Diákhitel Központ, amire a társaság 2001-es létrejötte óta még nem volt példa – többek között ezekről beszélt Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója.

A koronavírus okozta világjárvány következtében rengeteg diák veszítette el ideiglenesen vagy végleg a munkáját. Az így kialakult anyagi nehézségeket igyekeznek megoldani a diákok, a családok és a kormány. Ennek egyfajta megoldását kínálja a Diákhitel Központ.

„Még most is, hetente legalább ezer igénylés érkezik hozzánk.”

- mondta a Diákhitel Központ vezérigazgatója.

„Az egyetemisták, vagyis a végzett egyetemisták, a diplomások rendkívül fegyelmezett és jó adósok. Ez teszi részben lehetővé az alacsony kamatkörnyezeten kívül, hogy miért ilyen alacsony a szabad felhasználású diákhitel egy kamata.”

- hangsúlyozta Magyar Péter.

A statisztikai adatok alapján a diákok többsége a szabad felhasználású diákhitelt 50 százalékban lakhatásra, 25 százalékban az oktatáshoz szorosan kötődő dolgokra és 25 százalékban az élet egyéb költségeire, például utazásra használják fel.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Néhány óra alatt összegyűjtötte az európai parlamenti választáshoz szükséges húszezer aláírást a Fidesz–KDNP - jelentette be a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás azt mondta: a munkát folytatják, a cél, hogy minél több emberhez jussanak el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!