2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Magyarország élőben

Lomnici Zoltán: Súlyos erkölcsi válságban van az ellenzék

„Mindenki mindenkit feljelentett, hisz a hatóságokhoz a képviselők és az érintett médiumok feljelentései egyaránt megérkeztek” – mondta el ifj. Lomnici Zoltán. A központi nyomozó főügyészség a képviselők feljelentéseit elutasította, míg a dolgozók feljelentését megalapozottnak találta – mondta el vendégünk Lomnici Zoltán alkotmányjogász, aki szerint ha egy párt elnökének családjának ügye lehet közügy, ha a tét az adott politikus szavahihetősége.

  • Lomnici Zoltán: Súlyos erkölcsi válságban van az ellenzék

A parlamenten múlik, hogy felfüggesztik-e az érintett képviselők mentelmi jogát – hangsúlyozta a CÖF vezető jogásza, miután az ügyészség megalapozottnak találta az MTVA-ban szereplő képviselők ellen irányuló feljelentéseket.  A szombati tüntetésen azonban a Hír TV és az Echo TV stábját immár fizikailag is inzultálták. Az újságírók inzultálása valahol a legalja – mondta a jogász. Amit a közmédiában tettek a képviselők, miszerint élőztek a Facebookon, és mutogatták emberek arcát a beleegyezésük nélkül, szintén felveti a jogsértés gyanúját – véli Lomnici Zoltán. Ezek a tettek is a sajtószabadság elleni támadások, csak a kettős mérce oly nagy arányban érvényesül, hogy az Informátor stábja iránt az az érzékenység nincs meg, ami adott esetben meglenne egy másik, az ő elveiket valló orgánummal szemben – véli a CÖF jogásza.

Sneider Tamás feleségének poénkodásával, a náci karlendítéssel kapcsolatban megjegyezte: a btk. a tiltott önkényuralmi jelek között a karlendítést nem rögzíti. Kétségtelenül vannak mozdulatok, jelképek, szavak, melyek tapadhatnak diktatórikus időszakokhoz, de nagyon nehéz esetükben megítélni, hogy megvalósul-e tényleges uszítás – vázolta a jogi helyzetet Lomnici Zoltán. Azokkal értek egyet, akik szerint nagyon nehezen elvonatkoztatható az adott karmozdulat – mondta a jogász, aki szerint azonban elsősorban egy súlyos erkölcsi válság jelei mutatkoznak meg az adott ügyben. Karácsony Gergely is több ízben „nácitlanítottnak” minősítette a Jobbikot, amikor hirtelen kiderül, hogy a párt elnökének a párt alkalmazásában álló felesége is náci szimpátiával bírhat – mutatott rá a helyzetre Lomnici Zoltán, aki szerint bizonyos közszereplők esetében közérdek fűződik ahhoz, hogy megismerhessék egy személy életének más aspektusait is, hisz az adott politikus szavahihetőségét áshatja alá egy-egy hasonló eset.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!