2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Magyarország élőben

Ledia Lazeri: Életet menthet, ha nem ölelgetjük egymást karácsonykor

Nem ajánlja a karácsonyi öleléseket az Egészségügyi Világszervezet, mert a testi kapcsolat mellőzése életmentő lehet a koronavírus-járvány miatt. A részletekről Ledia Lazeri, a WHO magyarországi igazgatója beszélt a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában.

  • Ledia Lazeri: Életet menthet, ha nem ölelgetjük egymást karácsonykor

Velkovics Vilmos műsorvezető reflektált arra, hogy magyar egészségügyi szakértők meglátogatták az oroszországi vakcinagyárat, ahol azt tapasztalták, hogy a WHO standard alapján folyik a gyártás, arra a kérdésre, hogy ezek alapján mennyire lehet hatékony, biztonságos a vakcina a WHO magyarországi igazgatója elmondta, hogy a WHO-ban nagyon világos protokoll van orvosi, vagy egészségügyi termékek válidálására beleértve az oltóanyagokat is, ami azt jelenti, hogy várják az összes dokumentációt és az összes evidenciát, bizonyítékot arról, hogy az adott egészségügyi termék - legyen az vakcina, akár orvoság, gyógyszer, bármilyen más termék - hogyan alakul, ezért a WHO folyamatosan kapcsolatban van a gyártóval és azt várja, hogy lássa a további evidenciát, bizonyítékokat, adatokat, amelyek robosztus tényeket tudnak felsorolni abba a tekintetben, hogy a vakcina hatékony és biztonságos.

Az önkéntesekről Ledia Lazeri elmondta, hogy az ilyen önként jelentkezők mindig fontos részei a folyamatnak, nagyon világos és egyértelmű szabályok vonatkoznak arra, hogy milyen implikáció lehetnek a részvételnek. A szakember kiemelte, hogy minden más gyógyszer mögött is sok önkéntes van.

Ledia Lazeri szerint a vakcina közeledtével van ok az optimizmusra, azonban az elővigyázatosságnak továbbra is meg kell maradnia, hiszen nem fog tudni mindenki egyszerre hozzájutni az oltásokhoz, így az intézkedések jelentős részének és az óvatosságnak meg kell maradnia még.

Arra a kérdésre, hogy akik már átestek a betegségen beoltassák-e magukat a szakember elmondta, hogy kérdéses, hogy kinek meddig tart az immunitás a vírussal szemben. 

Van egy nagyon fontos ismeretlen tényező ebben a járványban, és ez a nagy ismeretlen ez az, hogy milyen hosszú ideig tart a védettség, amelyet akár a betegségen való átesés okoz, akár az oltás okoz. Azt látjuk eddig, hogy vannak újrafertőzések, vannak olyan esetek, amikor újra-fertőződés következik be, és egyre több olyan adat van, ami azt mutatja, hogy az immunitás, a védettség nem túl hosszútávú. Nem tudjuk, hogy kik azok, akiknél hosszabb távú védettség és kik azok, akiknél rövidebb távú védettség alakul ki. Amit szintén nem tudunk, hisz a vakcina éppen csak hogy a rendelkezésünkre áll, az az, hogy milyen hosszú ideig tart majd az a védettség, amit az oltóanyag az oltás ad nekünk, hiszen ma is vannak oltások, melyeket meg kell ismételni bizonyos idő után, mert a védettség az nem állandó., nem végleges. Ez az amit nem tudunk, éppen ezért a WHO nagyon óvatos a tekintetben, hogy mit javasoljon, azaz, hogy hogyan kell kezelni azokat az eseteket, akik már átestek

Úgy véli minden azon múlik, hogy társadalomként hogyan döntünk, hogy viszonyulunk egymáshoz, ez az év azon időszaka, amikor a családok összejönnek, de most sajnos el kell fogadnunk azt, hogy szívben és lélekben kell idén inkább együtt lennünk, el kell fogadnunk, hogy attól, hogy fizikailag még nem vagyunk együtt ugyanúgy szeretjük egymást, most ez a szeretet és törődés megnyilvánulása, hiszen a cél az, hogy mind egészségesen vészeljük át a járványt.

A teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Halálos baleset Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Halálos baleset Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak utána – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!