2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Magyarország élőben

Láng Zsolt: Tisztázni kell Karácsony Gergely hozzáállását is

Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője arra kérte Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy határolódjon el Bíró Lászlótól. Erről Földi-Kovács Andrea műsorvezetőnek beszélt Magyarország élőben című műsorunkban.

  • Láng Zsolt: Tisztázni kell Karácsony Gergely hozzáállását is

„A fővárosi közgyűlésben megszokhattuk az elmúlt időbe, hogy Karácsony Gergely kevésbé foglalkozik Budapesttel és Budapest életével. Hanem rendszeresen országos ügyekben, hitéleti kérdésekben foglal állást és most kivételesen mi kértük arra, hogy egy olyan ügyben, amikor az ellenzéki pártok a DK-tól, a Momentumon át, az ő Párbeszéd pártjáig, egy olyan jelöltet támogatnak, aki nem régiben még a nemzet fővárosát le „Judapest”-ezte, az izraeli turistákra azt mondta, hogy „tetűcsúszdások”, - hogy egy ilyen embert, valóban támogat-e, valóban ez megengedhető-e - és én arra kértem, hogy a normál emberi erkölcsök és ész alapján határolódjon el tőle. Egy ilyen embert nem szeretnének az ország házában látni.”

- jegyezte meg Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

Bíró László az ellenzéki sajtó szerint bocsánatot kért az általa mondottak miatt. Bíró László nyíltan antiszemita megnyilvánulása ugyanakkor Láng Zsolt szerint egy bocsánatkéréstől még nem válik és nem is válhat semmissé.

„Hogyha valaki ilyen kijelentéseket tesz és nyíltan antiszemita és azt mondja, hogy elnézést kérek, akkor ez rendben van? Szerintem itt akkor nagyon súlyos problémák vannak a magyar politikai közfelfogással az ellenzék oldalán.”

- hangsúlyozta Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

Néhány évvel ezelőtt, amikor a szintén jobbikos Kulcsár Gergely köpött bele a Duna-parti cipőkbe, akkor tőle legalább mindenki elhatárolódott – emlékeztetett Láng Zsolt.

A korábbi ügyek miatt Láng Zsolt arra is kérte a főpolgármestert, hogy öntsön tiszta vizet a pohárba. Karácsony Gergely és az ellenzék pártjainak oldalán akkor most mi az, amit szabad és mi az, amit nem? Hiszen bizonyos kérdésekben élharcosnak tűnik Karácsony Gergely, ugyanakkor konkrét ügyekben pedig egy antiszemita ember mellé állnak és őt támogatják – hívta fel a figyelmet a Fidesz fővárosi frakciószóvivője.

„Én úgy gondolom, hogy nem csak a zsidóság, de egy jóérzésű budapesti vagy magyar ember is azt gondolja, hogy ez egyszerűen megengedhetetlen.”

- mondta Láng Zsolt.

Kapcsolódó anyagok:

Köves Slomó: Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa az itt élő zsidóság számára

Kettős mérce az ellenzéknél

Elhatárolódásra kérte Láng Zsolt a főpolgármestert

TGM: Érthetetlen, miért nem léptették még vissza Bírót

Egyre megosztottabb a baloldal a szerencsi ellenzéki jelölt rasszista kijelentései miatt

Saját hibájából továbbra sem jelölheti Bíró Lászlót a Jobbik

 

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!