2023. 03. 24. Péntek Gábor, Karina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:10

Magyarország élőben

Láng Zsolt: Az elmúlt 13 évben a türelemre, bizalomra, összefogásra alapoztuk a fejlődést

Látványos fejlődésen ment keresztül Budapest II. kerülete, ezt támasztják alá a városrészben megvalósult egészségügyi, oktatási és szabadidő beruházások - jelentette ki Láng Zsolt polgármester Magyarország élőben című műsorunkban. A politikus a kampányról szólva kifejtette: amíg az ellenzék programok helyett karaktergyilkosságokkal próbálkozik, a kormánypártok jelöltjei a jövőről beszélnek.

  • Láng Zsolt: Az elmúlt 13 évben a türelemre, bizalomra, összefogásra alapoztuk a fejlődést

Átadták a főváros II. kerületében a máriaremetei Gyarmati Dezső Uszodát. A több mint hétmilliárd forintból megvalósított létesítmény három medencével, több mint kétezer négyzetméternyi vízfelülettel szolgálja majd a lakosság és a gyereksport igényeit. A budapesti második kerületi Gyarmati Dezső Uszoda október 1-jén nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.

A távlati tervekről Láng Zsolt a II. kerület polgármestere, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a következőket mondta:

„Mint minden beruházásunk és minden fejlesztésünk sok-sok éves igényfelmérést és tervezést igényelt. Most is olyan kész projektek vannak, amelyek arra várnak, hogy a fejlesztés közben megfelelő anyagi és egyéb feltételeket meg tudjuk teremteni, például az uszoda is ilyen volt. Számtalan parkunk és játszóterünk van, amit megújítottunk és egyébként ezeket a közösségi tereket, ahol a gyerekektől a felnőttekig mindenki jól tudja érezni magát, mert kültéri fitnesszel és egyéb mással is a felnőttekre is gondolunk, kerület-szerte telepítjük. Ilyen nagy beruházás, mint ez az uszoda, amelyre valóban büszkék vagyunk és amely több évtized várakozás után születhetett meg, ez úgy gondolom, hogy magában foglalja, hogy olyan gazdasági helyzetben legyen a kerület, olyan stabil legyen a költségvetésünk és olyan kapcsolataink legyenek kormányzati és különböző cégekkel való kapcsolatainknak TAO szempontjából is meg tudunk teremteni egy ilyen beruházást. Ez több mint hétmilliárd forint volt és úgy teremtettük meg ezt az uszodát, hogy a kerület nem vett fel hitelt és nem adósodott el.”

A városrész nagyon népszerű a nagycsaládosok körében. Óvodák, bölcsődék bővítéséről és az iskolabusz programról is szó volt a műsorban.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg:

Hír TV 

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!