2021. május 14.,
péntek, Bonifác napja

Láng Zsolt: Az elmúlt 13 évben a türelemre, bizalomra, összefogásra alapoztuk a fejlődést

2019. október 3., csütörtök 20:12

Látványos fejlődésen ment keresztül Budapest II. kerülete, ezt támasztják alá a városrészben megvalósult egészségügyi, oktatási és szabadidő beruházások - jelentette ki Láng Zsolt polgármester Magyarország élőben című műsorunkban. A politikus a kampányról szólva kifejtette: amíg az ellenzék programok helyett karaktergyilkosságokkal próbálkozik, a kormánypártok jelöltjei a jövőről beszélnek.

Átadták a főváros II. kerületében a máriaremetei Gyarmati Dezső Uszodát. A több mint hétmilliárd forintból megvalósított létesítmény három medencével, több mint kétezer négyzetméternyi vízfelülettel szolgálja majd a lakosság és a gyereksport igényeit. A budapesti második kerületi Gyarmati Dezső Uszoda október 1-jén nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.

A távlati tervekről Láng Zsolt a II. kerület polgármestere, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a következőket mondta:

„Mint minden beruházásunk és minden fejlesztésünk sok-sok éves igényfelmérést és tervezést igényelt. Most is olyan kész projektek vannak, amelyek arra várnak, hogy a fejlesztés közben megfelelő anyagi és egyéb feltételeket meg tudjuk teremteni, például az uszoda is ilyen volt. Számtalan parkunk és játszóterünk van, amit megújítottunk és egyébként ezeket a közösségi tereket, ahol a gyerekektől a felnőttekig mindenki jól tudja érezni magát, mert kültéri fitnesszel és egyéb mással is a felnőttekre is gondolunk, kerület-szerte telepítjük. Ilyen nagy beruházás, mint ez az uszoda, amelyre valóban büszkék vagyunk és amely több évtized várakozás után születhetett meg, ez úgy gondolom, hogy magában foglalja, hogy olyan gazdasági helyzetben legyen a kerület, olyan stabil legyen a költségvetésünk és olyan kapcsolataink legyenek kormányzati és különböző cégekkel való kapcsolatainknak TAO szempontjából is meg tudunk teremteni egy ilyen beruházást. Ez több mint hétmilliárd forint volt és úgy teremtettük meg ezt az uszodát, hogy a kerület nem vett fel hitelt és nem adósodott el.”

A városrész nagyon népszerű a nagycsaládosok körében. Óvodák, bölcsődék bővítéséről és az iskolabusz programról is szó volt a műsorban.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg:

Hír TV