2022. 11. 28. Hétfő Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Európai Híradó 03:40

Magyarország élőben

Köves Slomó: Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa az itt élő zsidóság számára

Nem Magyarországon, hanem nyugaton terjed az antiszemitizmus. A Magyarország élőben vendége Köves Slomó, az Egységes Magyar Izraelita Hitközség vezető rabbija volt.

  • Köves Slomó: Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa az itt élő zsidóság számára

„Ugye az egyik ok, amiért megindult Magyarország ellen a 7-es cikk szerinti eljárás, az az elvaduló antiszemitizmus. Egészen konkrétan ezt jelentette ki egy interjúban a német külügyi államtitkár. Hogyan látja a magyarországi zsidó közösségek helyzetét? Ön itt él Magyarországon, Budapesten.”

-          vezette fel a témát Földi-Kovács Andrea.

„Itt a dolognak nyilván sok rétege van. Lehet beszélni arról, hogy mondjuk az antiszemita attitűdök, ideológiák mennyire elfogadottak egy adott társadalomban és lehet beszélni a fizikai biztonság kérdéséről. Hogyha a fizikai biztonság kérdéséről beszélünk, akkor Magyarország egyértelműen, talán azt kijelenthetjük, hogy Európa egyik legbiztonságosabb országa az itt élő zsidóság számára. Sajnos a nyugat-európai országokban, ahol nagyobb zsidó közösség él, ugye nagy zsidó közösség Magyarországon kívül Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban van, itt tulajdonképpen kivétel nélkül tízszeres, hússzoros számokról beszélhetünk az antiszemita gyűlöletcselekmények kapcsán."

-         válaszolta Köves Slomó.

Hír TV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Életmentő kézikönyv szülőknek

Gyermekmentő kézikönyv szülőknek

A november végén megjelenő könyv teljes bevétele a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkáját segíti. https://gdehu.hit.gemius.pl/hitredir/id=zaqQBKr8d5j6Yqlm89ASGOV1ze.RbQL4gV5yIUAfKhj.y7/fastid=ngumqjseoqaosjbbpkdlokwalzlg/stparam=ubiidsqtio/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://mfb.hu/kik-vagyunk/szent-marton-gyermekmento-szolgalat-s2521?utm_source=hirtv_nyito&utm_medium=PR&utm_campaign=SZM_kezikonyv_2022

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!