2020. október 26.,
hétfő, Dömötör napja

Köves Slomó: Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa az itt élő zsidóság számára

Hír TV

2020. augusztus 26., szerda 19:37

Nem Magyarországon, hanem nyugaton terjed az antiszemitizmus. A Magyarország élőben vendége Köves Slomó, az Egységes Magyar Izraelita Hitközség vezető rabbija volt.

„Ugye az egyik ok, amiért megindult Magyarország ellen a 7-es cikk szerinti eljárás, az az elvaduló antiszemitizmus. Egészen konkrétan ezt jelentette ki egy interjúban a német külügyi államtitkár. Hogyan látja a magyarországi zsidó közösségek helyzetét? Ön itt él Magyarországon, Budapesten.”

-          vezette fel a témát Földi-Kovács Andrea.

„Itt a dolognak nyilván sok rétege van. Lehet beszélni arról, hogy mondjuk az antiszemita attitűdök, ideológiák mennyire elfogadottak egy adott társadalomban és lehet beszélni a fizikai biztonság kérdéséről. Hogyha a fizikai biztonság kérdéséről beszélünk, akkor Magyarország egyértelműen, talán azt kijelenthetjük, hogy Európa egyik legbiztonságosabb országa az itt élő zsidóság számára. Sajnos a nyugat-európai országokban, ahol nagyobb zsidó közösség él, ugye nagy zsidó közösség Magyarországon kívül Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban van, itt tulajdonképpen kivétel nélkül tízszeres, hússzoros számokról beszélhetünk az antiszemita gyűlöletcselekmények kapcsán."

-         válaszolta Köves Slomó.

Hír TV