2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Magyarország élőben

Kovács Zoltán: Nemzeti érdekképviselet zajlik

RecepTayyip Erdogan török elnök csütörtöki budapesti látogatása illeszkedik a magyar kormány azon stratégiájába, amely során nagyhatalmak vezetőivel találkozik Orbán Viktor a nemzeti érdek érvényesítése érdekében - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Magyarország élőben című műsorunkban. A politikus szerint Törökország nélkül nem lehet megállítani az Európa felé irányuló migrációt.

  • Kovács Zoltán: Nemzeti érdekképviselet zajlik

Ha Merkel asszonnyal találkozik Erdogan, akkor reálpolitikáról és érdekérvényesítésről beszélünk, ha pedig Orbán Viktor találkozik bárkivel - különösen, akit nem szeret a liberális oldal - akkor diktátoroznak – idézett egy német újságírói bejegyzést Kovács Zoltán, aki szerint méltatlan lenne az Orbán-Edrogan-találkozó szintjéhez és jelentőségéhez az, ha reagálni kellene a magyarországi ellenzék megnyilvánulásaira a török elnök látogatásával összefüggésben.

Az államtitkár kiemelte, idén a magyar miniszterelnök a világ minden jelentős és meghatározó vezetőjével tárgyalt egy olyan kialakult rendnek megfelelően, amelynek megvan a maga értelme.

„Nemzeti érdekképviselet zajlik és Magyarország érdeke, hogy az összes szomszédjával és a stratégiai helyzetet meghatározó nagyhatalommal is jó legyen a viszony”

– tette hozzá.

Kovács Zoltán szerint az magától értetődik, hogy egy felelős államvezető nem tehet máshogy, minthogy a saját nemzete, a saját állampolgárai érdekeit képviselve tiszteletben tartja a másikat, gondolkodik arról, hogy a kapcsolatok minimum olyan normális szinten legyenek kezelve, ha a másiktól kérni kell valamit, vagy ha egymásra utaltság van, akkor meglegyenek azok a pozíciók, amelyekből ezt meg lehet tenni.

A mai Orbán-Erdogan találkozó legfőbb témája az volt, hogy Törökország nélkül nem lehet megállítani a migrációt abban a helyzetben, amiben ma Európa azon belül pedig Magyarország, mint az EU schengeni határának egyik legfontosabb eleme van. Vagyis – mint arra Kovács Zoltán rámutatott –

egy felelős európai vezető nem teheti meg azt, hogy Törökországgal rossz kapcsolatokat tartson fenn.

A kormánypárti politikus felhívta rá a figyelmet, nem szabad engedni sem annak a kísértésnek, sem pedig annak az ideológiai kísérletnek, ami a baloldalról, a liberálisoktól és a zöldektől jön, hiszen, ha esetleg egyszer ők jutnának hatalomra, nekik is képviselniük kellene az országukat. A nemzetközi kapcsolatokért és kommunikációért felelős államtitkár szerint maximális felelősséggel tartoznának az ellenzéki pártok is azért, hogy megadják a tiszteletet egy másik nemzetnek, egy másik kultúrának.

Teljes beszélgetés: 

Hír TV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!