2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Magyarország élőben

Kovács László: Ez egy világháború a vírus ellen

Végső tartalékaikat élik fel a magyar vendéglősök, akik közül többen is azt fontolgatják, hogy a tiltás ellenére februárban kinyitnak. A csődközelbe került vállalkozók nem értik, miért nem fogyaszthat náluk senki, miközben a plázákban tömött sorokban állnak az emberek. A kormány ugyanakkor közölte, a nyitás időpontja és üteme attól függ, hogy az ország milyen gyorsan tud vakcinához jutni. Az Én kinyitok hullám január 13-án indult Lengyelországban. Pár nappal később már olasz vendéglátósok is csatlakoztak az Európán végigsöprő hullámhoz, ami sok helyen összecsapásokba torkollott. A Hír TV Magyarország élőben extra című műsorának Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke volt a vendége.

  • Kovács László: Ez egy világháború a vírus ellen

Földi-Kovács Andrea, műsorvezető azon kérdésére, hogy van-e pontos adat, eddig hány vendéglátóhelynek kellett végleg bezárnia Kovács László elmondta,  hogy számbeli pontos adatot nem tud, de jelentős területi különbségek vannak, Budapest belvárosa például katasztrófa sújtotta terület, az ottani helyek 80%-a valószínűleg ki sem fog nyitni, vidéken azonban jobb a helyzet, sok vendéglátóhely soha nem látott forgalmat generált a nyáron. 

Arra a kérdésre, hogy az Én kinyitok mozgalmat mennyire kell komolyan venni a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke elmondta, a kezdeményezést komolyan kell venni, azonban úgy gondolja, hogy nem szabad, hogy elterjedjen és követendő példává váljon. Kovács László úgy véli jelenleg egy világháború zajlik a vírus ellen, amit csak fegyelmezett jól átgondolt stratégiával lehet megnyerni, a partizán akciók nem jelentenek megoldást.

Kovács László véleménye szerint a jelenlegi intézkedések egyelőre kevésnek bizonyultak, a munkaerő megtartásán kívül nagyon fontos a vállalkozás megtartása, fontos, hogy egyéb költségeit is finanszírozni tudják a vállalkozások, további állami támogatásra lenne szükség, hiszen mindenki felélte már nem csak a céges, de egyéni tartalékait is. 

A teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Radar - Eszterházy enteriőrök

Radar - Eszterházy enteriőrök

Frissen restaurált műtárgyak és a kastély nyugati szárnya áll rendelkezésére annak a vendégnek, aki ma a Fertődi Eszterházy kastélyba látogat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!