2019. december 11.,
szerda, Árpád napja

Kósa Lajos: Tarlós István az egyetlen épkézláb jelölt

2019. július 24., szerda 20:02

Csatatérré változtatná az önkormányzatokat az ellenzék Kósa Lajos szerint. A Fidesz önkormányzati kampányvezetője a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktáborból jelentkező Magyarország élőben című műsorunkban emlékeztetett: az ellenzék többször kijelentette: az önkormányzati tisztségek elnyerését a Fidesz-kormánnyal vívott küzdelemre használnák. Kósa Lajos csodavárásnak tartja az ellenzéki összefogást, amely már több ízben kudarcot vallott.

Ukrajna NATO tagságát számost NATO tag is ellenzi - mondta Kósa Lajos az interjú elején. Elmondta Ukrajna területi vitában van részben Oroszországgal, részben pedig a Luhanszki és Donyecki megyék esetében is van egy polgárháborúnak álcázott fegyveres konfliktus Ukrajna és Oroszország között. Az országgyűlés honvédelmi bizottságának elnöke szerint, amíg nem rendeződnek az említett helyzetek Ukrajna nem tudna NATO tag lenni.

„A mi álláspontunk nagyon határozott. Nincsen helye a NATO-ban olyan tagállamnak vagy olyan államnak, amely a saját kisebbségeivel, saját állampolgáraival úgy bánik, hogy Ukrajna bánik a saját kisebbségeivel.”

Elmondta Ukrajna a nyelvhasználattól is megfosztja a kisebbségeit és teljesen értelmetlen, viszont diszkriminatív intézkedések sorozatát hozza a magyar és más kisebbségek ellen. A politikus szerint Ukrajna bizonyos kisebbségekkel szemben rendkívül agilis, míg másokkal szemben pedig nem az, ám az emberi jogok oszthatatlanok.

Kósa Lajos csodavárásnak tartja az ellenzéki összefogást. A politikus szerint az emberek nem szívesen adnák az ellenzék kezébe a fővárost.

„Ön odaadná a települését egy olyan csapatnak, akik egymást is gyűlölik és egymásra minden rosszat mondtak, de most csak egyetlen szándékuk van… Beszabadulni az éléskamrába és azt kifosztani?!”

Kósa Lajos elmondta az ellenzék elmondása alapján csatatérré akarják változtatni az önkormányzatokat, hiszen azért akarnak nyerni, hogy harcoljanak a Fidesz-kormány ellen. Hozzátette, az ellenzéki oldalon felsorakozott jelöltek között egyik alkalmatlanabb, mint a másik.

„Az egyik a saját kerületét nem tudja elvezetni. Ott milliós parkolási botrányba keverte magát, a kerületét. Tehát a liberális párt jelöltje az nem is látszik egyáltalán, még soha egy százalékot sem kaptak szerintem. Van még egy volt levitézlett kapus, a Berki Krisztián meg a Puzsér Róbert, aki egyébként egy jó standup-os és ilyen értelemben szórakoztatóvá teszi ezt a műsort.”

Kósa Lajos azt mondta nyilvánvaló, hogy az egyetlen polgármester karakter, akinek ellehet hinni, hogy tud irányítani, az Tarlós István.

 

HírTV