2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Kósa Lajos: Az ellenzék a hatalomért az ördöggel is lepaktálna

Kósa Lajos szerint Orbán-gyűlölettel akar választást nyerni májusban és ősszel is az ellenzék. A Fidesz országgyűlési képviselője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andrea vendégeként úgy vélte, gyűlöletből nem lehet építkezni, így súlyos hibának tartja az összefogást. Szerinte rosszul dönt az, aki olyan politikusokra bízza majd a település vezetését, akik egymással is harcban állnak. Kósa Lajos a Fidesz önkormányzati kampányfelelőse öldöklő harcra számít a következő hónapokban.

  • Kósa Lajos: Az ellenzék a hatalomért az ördöggel is lepaktálna

Orbán Viktor szerint a brüsszeli elitnek fogalma sincs arról, hogy a valóságban mit jelent Röszke, a határkerítés és a migráns. A magyar kormányfő szerint a brüsszeli politikum egyféle „buborékban él”.

Kósa Lajos a Honvédelmi és Rendvédelmi Bizottság elnökeként is úgy látja, hogy a jelenlegi európai vezetés eltávolodott a realitástól, az emberektől. Kiszállva a hivatali autójukból „két sarokra nem látnak el”, holott az a rögvalóság, hogy Brüsszelben és máshol is iskolákat támadnak meg radikális elemek, mert félreértettek valamit. A brüsszeli logika játékszerévé vált a legkülönfélébb multinacionális vállalati lobbi- és egyéb érdekeknek – mondta a Fidesz politikusa.

Fölösleges kérdésekkel foglalkoznak, perdöntő ügyekben viszont nincs közös álláspont. „Mereven eltagadják, hogy a migráció és a közbiztonság romlása az egymással összefüggő folyamatok” – vélekedett.

Kósa Lajos szerint szavazatokat remélnek a migránsoktól. Belehazudják a nem létező valóságot az emberek arcába, a valós, mindennapi problémákat pedig elhallgatják a politikusok és a média is.

„Egy világéletében jólétben felnövő politikus Luxemburgból tényleg másképp látja az életet, mint mondjuk egy görög ember” – fogalmazott Kósa Lajos.

Az EP-választások kapcsán a legújabb közvélemény-kutatások a Fidesz töretlen népszerűségét mutatják. A magyar kormánypárt 54 százalékos támogatottsága mellett aktivistáival továbbra is járja az utcákat, kampányol, kérik az embereket, hogy támogassák Orbán Viktor hétpontos programtervét, megpróbálnak mindenkihez eljutni – nyilatkozta a politikus.

„Ez egy közös ügy. Hazánk jövője és az Európai Unió közös. Mi elkötelezett Unió-pártiak vagyunk, de nem egy migránsbarát Uniót képzelünk el saját jövőnknek, mert akkor a saját országunkat nem tudjuk úgy átadni az unokáinknak, ahogyan azt mi kaptuk” – szögezte le Kósa Lajos.

Úgy tűnik, mintha a magyar ellenzék át szeretné ugrani az EP-választásokat és sokkal nagyobb erőt, összefogást mutat az önkormányzati választások tekintetében. Erre reagálva Kósa Lajos elmondta: az ellenzék üzenete a választásokra csupán annyi, hogy „gyűlöljük Orbán Viktort és a Fideszt, és ezért szavazz ránk”. "Ez viszont nem egy politikai program, hanem egy érzés. A hatalomért az ellenzék az ördöggel is összefogna. Ez súlyos hiba. Gyűlöletből nem lehet építkezni" – tette hozzá a Fidesz országgyűlési képviselője.

„Ha valaki a saját faluját, városát olyan kezekbe adja, akik egyébként egymást is gyűlölik, de most egy közös tárgya van az utálatnak, az nagyon rosszul dönt. Abból nem lesz építkezés. Ott nem lesz munka, nem lesz jövő, hanem politikai harc vég nélkül. Emlékezzünk rá, hogy most külön szervezetben vannak ezek az ellenzéki szervezetek, de egymás ellen épp úgy küzdenek. Sőt! Azt mondom, hogy a fene nagy összefogás mindenütt recsegni-ropogni látszik" – húzta alá a Fidesz önkormányzati kampányfelelőse.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!