2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Magyarország élőben

Könnyid László: Már az újranyitásra fókuszál a vendég

A Magyarország élőben extra mai vendégei Kámán Attila, szájsebész, fogorvos a Vezető Magyarországi Fogászati Rendelők Egyesületének elnöke, Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese és Dora Varro újságíró voltak.

  • Könnyid László: Már az újranyitásra fókuszál a vendég

 

Kámán Attila: A szabályok betartása mellett minimális kockázattal működhet az ellátás

Másfél hónap kényszerszünet után, ha lassan, de újraindul az egészségügyi alapellátás. Fontos azonban, hogy azokat fogadják, akik előtte időpontot kaptak. A fogorvosi ellátásról Kámán Attila, szájsebész, fogorvos beszélt a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában.

Elkezdődtek a jelentkezések a különböző kezelésekre, Kámán Attila elmondta, hogy az elmúlt hat hétben is dolgoztak, foghúzásokat és gyökérkezeléseket végeztek, nem hagyták cserben a pácienseket. A telefonos bejelentkezés menete úgy zajlik, hogy 3-4 kérdést feltesznek, például volt-e lázas, találkozott-e potenciálisan fertőzött gyanús személyekkel. A telefonos egyeztetés után a rendelőben történik egy láz és oxigénszaturációs mérés, valamint ki kell tölteni egy kérdőívet.

Arra a kérdésre, hogy mi van abban az esetben, ha valaki pozitív Kámán Attila elmondta, hogy jogszabályi kötelességük a fertőző betegek, ahogy az AIDS-es vagy hepatitises betegek ellátása is. Minden rendelő és az ott dolgozók fel vannak készülve ilyen esetekre. Mindenhol rendelkezésre áll az ehhez szükséges szkafander, szemüveg, védőkesztyűk. Véleménye szerint a szabályok betartása mellett a fertőzés esélye minimálisra csökkenthető. Kámán Attila nem tud megbetegedett fogorvosról vagy fogászati asszisztensről. 

Teljes beszélgetés: 

 

Könnyid László: Már az újranyitásra fókuszál a vendég

A magyarok 23 százaléka tervezi, hogy a járvány után külföldre utazik. A többség azonban inkább belföldön pihenne nyáron – derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség legfrissebb felméréséből. Bár Budapest és Pest megye kivételével a vidéki településeken hétfőtől kinyithattak a kávézók, éttermek teraszai, a szakértők szerint lassan fog visszaállni a régi rend. A szakemberek szerint a járvány miatt az élménykeresés helyett a biztonság lesz a legfontosabb a jövőben, ami a turizmusban is komoly változásokat hozhat.

Van már arról tapasztalat, hogy hányan éltek ezzel az "újranyitási" lehetőséggel? - tette fel első kérdését Földi-Kovács Andrea. 

"Nincs még pontos adat arról, hogy mennyien éltek a vidéken tegnap életbelépett újranyitás adta lehetőségekkel. Annyit tudunk, ami a sajtóban is megjelent. (…) A Magyar Turisztikai Ügynökség Covid kézikönyvet jelentetett meg, mely segít biztonságosabbá tenni az éttermi, szállodai ellátásokat. (…) Ami biztos, a jövőben az élménykeresés helyett a biztonság lesz a legfontosabb. Higiénia az első: védeni kell a vendéget, a szabályokat be kell tartani ( például megfelelő távolság, megfelelő fertőtlenítés) A másik, hogy a befizetett nyaralás biztonságos legyen és fontos, hogy a szállást az utolsó pillanatban is vissza lehessen mondani"

- mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese. 

Teljes beszélgetés: 

Lassan visszatér az élet az osztrák fővárosba

Mint arról beszámoltunk, Ausztria az első európai országok között jelentette be a koronavírus miatt elrendelt szigorító intézkedések lazítását. Ez azután vált lehetővé, hogy javult a járványügyi helyzet és csökkenni kezdett az aktív fertőzöttek száma.

Sebastian Kurz kancellár a jövőről úgy nyilatkozott, hogy annyi szabadságot kell adni, amennyi lehetséges és annyi korlátozást kell érvényben hagyni, amennyi szükséges.

Az egyik linzi intézet végzett egy felmérést arról, hogy hogyan viszonyulnak a koronavírus járványhoz az osztrákok, mik a félelmeik, mitől tartanak leginkább.

Mindezzel kapcsolatban online kérdeztük Dora Varro-t, a magyar származású, Bécsben élő újságírót, Magyarország élőben extra című műsorunkban.

Teljes beszélgetés: 

Hír TV

 

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!