2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Magyarország élőben

Kollár Lajos: A veszélyhelyzeti intézkedések alatt nagyon szépen csökkentek a számok

Egyre kevesebb koronavírussal fertőzött beteget ápolnak a kórházakban. A számok azt mutatják, hogy közelít a második hullám vége. De mikor lélegezhet fel a magyar egészségügy? A Magyarország élőben vendége Kollár Lajos miniszteri főtanácsadó volt.

  • Kollár Lajos: A veszélyhelyzeti intézkedések alatt nagyon szépen csökkentek a számok

„Azt látjuk a statisztikákban, hogy 4000 alatt van most már napok óta a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma. Minden adat ugyanolyan mértékben csökken? Mik a legfrissebbek?”

-          kérdezte Földi-Kovács Andrea.

„Pár hete gyakorlatilag azt látjuk, hogy csökken a megbetegedések száma, csökken a halálozások száma, csökken az intézetben fekvők száma és csökken a gépi lélegeztetettek száma. A halálesetek számát azért kell gondosan figyelni, mert tulajdonképpen erősen összefügg a gépi lélegeztetettek számával. (…) Most viszont már, hogy a gépi lélegeztetettek száma (…) 263 volt a tegnapi napon és ebből az látszik jól, hogy a halálesetek száma is 89. (...) Tehát el lehet mondani, hogy minden paraméter csökkent. Ez egy nagyon jó trend, nyilván a veszélyhelyzeti intézkedések alatt nagyon szépen visszamentek ezek a számok, tehát gyakorlatilag azt jelenti, hogy megvan a hozadéka annak, hogy egy kicsit megszorítva élünk, hogy nehezebben élünk, hogy nem tudunk éttermekbe járni, hogy nem tudunk este kimaradni”

-          válaszolta Kollár Lajos.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!