2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Kocsis Máté: Harcos két év van a hátunk mögött

Hír TV

2020. július 2., csütörtök 19:55

Harcos ülésszak és két év van a hátunk mögött - jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A kormánypárti politikus a beszélgetés során cáfolta az ellenzék azon állításait, hogy kevesebb forráshoz fog jövőre jutni a szociális, az egészségügyi vagy az önkormányzati szektor.

Rendkívüli jogrend, fogyatkozó Jobbik-frakció, ellenzéki össztűz a kormánypártokra. Nemcsak a koronavírus-járvány miatt volt mozgalmas a parlament tavaszi ülésszaka. Miként összegezhető az elmúlt időszak és az elmúlt két év politikai szemszögből - tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea műsorvezető Kocsis Máténak.

Politikai szempontból harcos volt a tavaszi ülésszak és az elmúlt két év is. A parlament végezte a munkáját, a politikai hangulatot pedig a két választás – az EP és a helyhatósági – határozta meg. Így kijelenthető, hogy az elmúlt hónapok felfokozott hangulatban teltek.

Talán erre a felfokozott hangulatra utalhatott Orbán Viktor is, mikor azzal a mondattal zárta az ülésszakot, hogy „vége a vadászszezonnak” – jegyezte meg a műsorvezető.

Kocsis Máté véleményezte az ellenzék Parlamentben tanúsított viselkedését is,

Jakab Péter megnyilvánulásait felidézve kijelentette, hogy azt a magatartást, amit a Jobbik elnöke sokszor az Országgyűlésben tanúsít egy kocsmában sem igen tolerálnák.

A Fidesz frakcióvezetője beszélt arról is, hogy az Országházban mindenkinek tisztelettudóan kellene viselkednie a Szent Korona közelsége és az épület múltja miatt is.

Kocsis Máté beszélt arról is, hogy köze nincs a valósághoz a szocialisták azon állításának, hogy a 2021. évi költségvetésben kevesebb forrás jut a szociális és az egészségügyi területre. Ennek épp az ellenkezője igaz, hiszen mind az említett két szektor, mind az oktatás nagyobb forrásban részesül a jövő évben - hangsúlyozta.

De az sem igaz, hogy az önkormányzatokat kivéreztetnék, 2021-ben nekik 16 százalékkal több pénzt biztosítanak majd - emelte ki a frakcióvezető. Sőt az sem fedi a valóságot, hogy a jövő évtől Budapest finanszírozza az országot, állítson bármit is a főpolgármester

- húzta alá a politikus.

Hír TV