2020. október 27.,
kedd, Szabina napja

Kocsis Máté: Gyurcsányék nagy pofont kaptak

2020. október 12., hétfő 20:06

Koncz Zsófia egy abszolút hiteles személy, a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal elhibázott és hamis kampányt folytatott egy rossz jelölttel – ezekkel magyarázta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Magyarország élőben című műsorunkban azt, hogy a Fidesz-KNDP jelöltje nyerte a vasárnapi időközi országgyűlésiképviselő-választást Borsodban. A politikus szerint a borsodi választók nagy pofont adtak a Gyurcsány Ferenc vezette összbaloldalnak.

Velkovics Vilmos felvetésére, hogy hétfőn a parlamentben feltűnő csönd volt az ellenzéki padsorokban a választásról, Kocsis Máté emlékeztetett, ő is mondta, hogy kínosan nagy a csend az Országgyűlésben, sőt Jakab Péter, a Jobbik elnöke sem volt ott.

Az lett volna lényeges, ha ő egy párt elnökének gondolja magát, akkor a nehéz pillanatokban is úgy viselkedik, mint egy pártelnök (…) Jakab folyamatosan sértegeti a miniszterelnököt is, de nem a politika szintjén, hanem alpári, kocsmai stílusban. Az elmúlt hetek is azzal teltek, hogy Jakab Péter miként fenyegetőzik

– mutatott rá a fideszes politikus. Szerinte az lett volna a tisztességes, ha megjelenik az Országgyűlésben és gratulál Koncz Zsófiának, ezt a napirend előtti felszólalások alatt senki más nem tette meg.

Ami a vasárnapi ellenzéki reakciókat illeti, Kocsis Máté felhívta rá a figyelmet, Varju László (DK) ott volt és figyelt Jakab Péter sajtótájékoztatóján, így ne gondolja senki, hogy Gyurcsány Ferenc és pártja kimaradt volna ebből a választási mechanizmusból.

A Fidesz frakcióvezetője szerint egyértelmű, hogy

Gyurcsány alatt szerveződik az összbaloldal, amely tegnap kapott egy nagy pofont, mert a választók azt mondták, hogy nem kérnek belőlük.

Arra a felvetésre, hogy Hadházy Ákos képviselő bevallotta, tudott arról ,hogy Bíró Lászlónak kétes, korrupciógyanús ügyei vannak és azt csak az ellenzéki pártelnökökkel osztotta meg, Kocsis Máté elmondta,

ez is azt bizonyítja, ha a baloldal és médiája érdeke úgy kívánja agyon fogják hallgatni a vállalhatatlan ügyeiket.

Teljes beszélgetés: 

HírTV