2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Magyarország élőben

Keresztes László Lóránt: Elfogadhatatlan a román elnök kijelentése

  • Keresztes László Lóránt: Elfogadhatatlan a román elnök kijelentése

Nem lehet elég keményen fogalmazni, hogy ennek megálljt parancsoljunk

Ma délután a skandináv országok budapesti nagyköveteivel kávézott Szijjártó Péter külügyminiszter, akik – hivatalos indoklás szerint – megkérdőjelezték Magyarország demokratikus voltát. Az LMP viszont Románia demokratikus voltában kételkedik.

„Az a baj, hogy nagyon sok mindenen felháborodtunk az elmúlt időszakban. Ugye ez az év egy szimbolikus év, száz évvel a trianoni diktátum után. Joggal tartottunk tőle, hogy a romániai belpolitika szereplői ezt az évet arra használják fel, hogy egymásra licitálva magyar ellenes kirohanásokat, nyilatkozatokat tesznek. Ugye az elmúlt időszakban hallhattuk Klaus Johannis elnöknek az egészen elfogadhatatlan kritikán aluli megnyilvánulását. Most az elmúlt napokban is újabb fejleményeket láttunk konkrétan a román törvényhozásban lehetetlenítették el, hogy konkrétan felvetődjön nemzeti rendelkezésnek a székelyföldi önkormányzatiságnak a kérdése és általában, hogy olyan kérdéseket tárgyaljon a törvényhozás, ami bármilyen módon érinti vagy összefüggésbe hozható Románia nemzetállami jellegével”

- mondta az LMP frakcióvezetője, Keresztes László Lóránt.

 

Papp Gábor: Hévíz már várja a vendégeket

A teljes újranyitásra készülnek a fürdővárosok, köztük Hévíz is. A hétfői Magyarország élőben extrában Skpye-on kapcsoltuk Papp Gábort, Hévíz polgármesterét.

Mekkora volt az érdeklődés, hányan fürödtek a hétvégén a tóban? – tette fel kérdését a műsorvezető.

"Az adatok szerint több százan, hétvégén 800 feletti volt a fürdőzők száma. Ahogy a polgármester fogalmazott nem is inkább a vízben kell a távolságtartásra figyelni, inkább az öltözőkben és napozás közben kell betartatni a szabályokat. Egyébként a strandolók mindenhol maximálisan eleget tettek az előírtaknak. Ha lehetne már holnap minden szolgáltatást újra beindítanának Hévízen, de nyilván erre még nincs lehetőség"

– tette hozzá Papp Gábor.

 

Dr. Galgóczy Ágnes: Nem tudunk mindent időben megjósolni

Dr. Galgóczy Ágnes, epidemiológus, járványügyi szakember beszélt az esetleges második hullám lehetőségéről és egyéb fontos információkról a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Az epidemiológus elmondta, hogy a jelenlegi intézkedések célja az volt, hogy az egyszerre történő tömeges megbetegedéseket elkerüljük. Emiatt azonban nem alakulhatott ki a lakosság körében a természetes immunitás a vírussal szemben, így amíg nincs védőoltás addig számítani lehet egy második hullámra, melyet a szakember ősszel lát a legesélyesebbnek.  A járványügyi megelőzés esetén a klasszikus módszerek működnek, a leghatékonyabb a társadalmi távolságtartás.

HírTV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!