2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Magyarország élőben

Kásler Miklós: A negyedik hullám ellen az egyetlen hatásos prevenciós lehetőségünk a tömeges oltás

Megszületett a kormánydöntés, miszerint kötelezővé válik az egészségügyi betegellátásban dolgozók részére a koronavírus elleni oltást. A döntés okairól és következményéről a Magyarország élőben vendégeként Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere tájékoztatott. A minisztert Velkovics Vilmos műsorvezető kérdezte.

  • Kásler Miklós: A negyedik hullám ellen az egyetlen hatásos prevenciós lehetőségünk a tömeges oltás

- Milyen szempontok szerint született meg az a kormánydöntés, hogy kötelezővé teszik az egészségügyi betegellátásban dolgozók részére az oltást?

- Járványügyi szempontok alapján, figyelembe véve a járvány eddigi hullámának a tapasztalatait, illetve külföldi mintákat, többek között Franciaországot.

- Csak a betegellátásban dolgozókra érvényes ez a kötelezettség vagy a háttérszemélyzet részére is?

- A háttérszemélyzetre is, mert nem lehet a közvetlen betegellátásban résztvevőket szeparálni azoktól, akik a kórház működését biztosítják.

- Vizsgálták az oltás elfogadottságát az egészségügyi személyzet tekintetében? Az orvoskamara egyik illetékese mai nyilatkozatában azt monda, hogy ő támogatja.

-  Örülök, hogy az orvosi kamaráknak is ez a véleménye. Az egészségügyi dolgozók átoltottsága rendkívül magas. Ezért gondolom, hogy aki önként vállalta a két oltás felvételét, ők belátják, hogy a harmadikra is szükség van.

- Mi történik azokkal, akik valamilyen alapbetegségük miatt nem kaphatnak oltást? Ők dolgozhatnak tovább?   

- Nyilvánvalóan az oltóorvos mérlegelésének a kérdése, hogy milyen esetekben és milyen szempontok szerint mondja meg, hogy az oltást nem lehet elvégezni. Aki nem kapja meg a harmadik oltást, az olyan beosztást kap, ahol a betegekkel nem találkozik.

Kásler Miklós továbbá elmondta:

Az esetleges negyedik hullámot nem a brit mutáns okozza  majd, hanem a lényegesen agresszívabb, súlyosabb betegséget okozó indiai variáns, ami már jelen van.

Az, hogy a járvány és a kórházi terhelés milyen mértékű lesz (...) mekkora lesz, a súlyos betegek, lélegeztetettek, elhunytak száma, az már nem a magyar egészségügytől függ, hanem az emberektől:  vállalják-e az oltást vagy nem vállalják.

- Minden valószínűség szerint lesz negyedik hullám. Ebben az esetben az egyetlen hatásos prevenciós lehetőségünk a tömeges oltás

- hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere.

 

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!