2020. november 24.,
kedd, Emma napja

Kanász-Nagy Máté: A választóknak jogos elvárásuk, hogy az ellenzéki pártok együttműködjenek

Hír TV

2020. november 18., szerda 19:36

Korszakváltásra készül az ellenzék. Közös miniszterelnökjelölttel és képviselőjelöltekkel indulnának a Fidesz-KDNP ellen 2022-ben. Kitart-e a szövetség a választásokig? Többek között erről is kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető Kanász-Nagy Mátét, az LMP társelnökét a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Közös listával és közös miniszterelnök-jelölttel vág neki 2022-nek az ellenzék. A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd a hétvégén újra egyeztettek és megállapodtak abban, hogy előválasztáson döntenek majd a jelöltekről. A pártelnökök megerősítették, hogy kormány- és korszakváltásra készülnek. Közös program lesz, és jövő október 23-ig az ellenzék miniszterelnök-jelöltje is bemutatkozik.

Összegyűltek ugye, jónéhány ellenzéki párt vezetője és megállapodtak abban, hogy közös miniszterelnök-jelöltet állítanak és közös programot. Miért nem bíznak meg a választókban és miért nem bízzák rájuk azt, hogy melyik listát és melyik jelöltet választanák? – kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Én úgy látom, hogy Orbán Viktor is nagyon azt szeretné, hogy az ellenzék együttműködjön nézzük meg, hogy milyen választójogi módosítások történnek

- Önök korábban pont azt kérték, hogy ezek a választások lépjenek életbe, amit most kifogásolnak – fűzte hozzá Velkovics Vilmos.

Az elmúlt tíz évben azt látjuk, hogy a választóknak is az a jogos elvárásuk, hogy az ellenzéki pártok együttműködjenek, hiszen ebben a választási rendszerben 2020-ban most valóban úgy néz ki, hogy együttműködve lehet leváltani Orbán Viktort és ez egyébként megmutatkozott az önkormányzati választásokon, most már több, mint egy évvel ezelőtt, ahol ugye számos településen, Budapesten, a kerületekben győzelemre vezettük az ellenzéki együttműködést

-          mondta Kanász-Nagy Máté.

Volt azóta egy borsodi választás is, ahol pedig ez nem annyira sikerült – tette hozzá Velkovics Vilmos.

A teljes adás:

 

Hír TV