2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Ifj. Lomnici Zoltán: Orbán Viktor - Nincs különleges jogrend, mégsem működik együtt az ellenzék

Elkezdődött hivatalosan a parlament őszi évada. Erről beszélgetett Velkovics Vilmos ifj. Lomnici Zoltánnal, a Századvég jogi szakértőjével és Deák Dániellel, a XXI. Század Intézet vezető elemzőjével a Magyarország élőben extra című műsorunkban.

  • Ifj. Lomnici Zoltán: Orbán Viktor - Nincs különleges jogrend, mégsem működik együtt az ellenzék

„Miniszterelnök úr beszédével, napirend előtti felszólalásával kezdődött a közvetítésünk és azzal kezdődött a parlamenti időszak is. Arról beszélt, hogy ő személy szerint 400 ezer koronavírus fertőzöttel számol, 16 ezren szorulhatnak kórházi ellátásra és 800-an lélegeztetőgépre, de felkészült a magyar egészségügy és ezért a körülményekhez képest jók a kilátások. Ki lehet-e azt jelenteni, hogy ez programadó vagy legalábbis feladatadó beszéd volt?(…)”

-          kérdezte Velkovics Vilmos.

„Igen, kijelenthető. Tehát a parlamenti szezonkezdetnél mindig a miniszterelnök kijelöli azokat a főbb irányokat, főbb politikai pontokat, amelyről fog szólni ez a politikai szezon. Most a koronavírus-járvány lényegében mindent felülír. Ez volt tavasszal is, akkor is minden a járványról szólt, a politikai napirendet ez uralta. Most is a miniszterelnöknek a felszólalásából illetve az ellenzéki hozzászólásokból is látszódik, hogy a koronavírus-járvány fogja meghatározni az őszi, téli, sőt még talán a tavaszi politikai napirendet is. Ugyanakkor az egy éles különbség a kormány és az ellenzék között, hogy míg a kormányzati szereplők higgadtan, nyugodtan, a cselekvőképes kormányzatot felmutatva, a járványra reális, valós válaszokat adnak, addig láttuk több ellenzéki politikusnak is a felszólalásából, hogy ők továbbra is a napi aktuálpolitikai kérdésekkel, időközi választásokkal vannak elfoglalva, tehát semmit sem változtattak a tavaszi taktikájukhoz képest.”

-          válaszolta Deák Dániel.

„Akkor ez azt jelenti, hogyha a vírust tette a beszéd középpontjába Orbán Viktor, minden mást kérdést, például a brüsszeli költségvetést, a gazdaságvédelem kérdését tulajdonképpen ezen a szűrőn keresztül kell majd nézni?”

-          tette fel a kérdést  a műsorvezető.

„(…) Különösen Franciaországban drámai méreteket ölt a második hullám, így kijelenthetjük, hogy ott egy más kormányzati filozófia érvényesül. A magyar álláspont ebből a szempontból egyértelmű: a kormányzat elsődleges, primer feladata az élet, a testi épség, egészség megóvása, ennek rendel alá mindent. Talán közjogi szempontból az egyik legfontosabb megjegyzése az volt a miniszterelnök úrnak, hogy most jelenleg nincs különleges jogrend, mégsem működik együtt az ellenzék.(…)”

-         reagált ifj. Lomnici Zoltán.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!