2020. augusztus 13.,
csütörtök, Ipoly napja

Ifj. Lomnici Zoltán: Gyöngyöspatának van lehetősége halasztást vagy részletfizetést kérni

Hír TV

2020. január 20., hétfő 20:17

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője volt a vendége.

 

Nagyon rossz irányba viszi az egész ügyet, hogy, ha ez csak a pénzről szól egy idő után azon szervezetek részéről, akik ezeket a pereket elindítják. Jól láthatjuk, hogy nem csak Gyöngyöspatán, hanem az ország más részein is adatokat kérnek, hogy kik és hányan voltak egyes osztályokban és egyfajta üzletággá teszik az ilyesfajta pereknek az elindítását, ahelyett, hogy a problémát próbálnánk megoldani, hogy mindenki számára azt a képzést megadjuk, ami neki utána az életben a boldogulás lehetőségét megadhatja

- mondta Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára.

A Debreceni Ítélőtábla lesöpörte a kormányzatnak azt a javaslatát, hogy talán tanulásba kellene kárpótolni ezeket a családokat, nem érdekelte a bíróságot, most úgy tűnik a családokat sem érdekli. - reflektált az eseményekre Velkovics Vilmos műsorvezető.

Az ítéletből akár azt a következtetést is levonhatjuk, hogy él még az a Sólyom Lászlóhoz köthető szellemiség, amely nagyjából úgy foglalható össze, hogy az alkotmánybíróság elnökeként még azt mondta a személyi számmal kapcsolatos AB döntésnél, hogy a gazdasági esetleg szociológiai hatásaival egy bíró nem foglalkozhat egy-egy döntésnek. Én ennek az általános elvnek a kritikusa vagyok tekintettel arra, hogy, ha egy település háromszoros költségvetését állapítja meg egy bíróság, és itt most általánosságban, nem a konkrét ügyről beszélek, akkor azért az elgondolkodtató, hogy felmérték-e a gazdasági hatásait egy-egy döntésnek az ítélkező bírók.

 - mondta  Ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője.

Hír TV