2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Magyarország élőben

Ifj. Lomnici Zoltán: Biden megkezdte Trump örökségének felszámolását

Joe Biden beköltözött a Fehér Házba, és máris megkezdte Trump négyéves elnöki munkájának felszámolását. Milyen gazdasági és politikai fordulatra számíthat a világ és Magyarország? Többek között erről beszélgetett Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal, a Századvég jogi szakértőjével Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

  • Ifj. Lomnici Zoltán: Biden megkezdte Trump örökségének felszámolását

Tegnap a frissen beiktatott elnök jelképesen leállította a mexikói határnál a fal építését. Majdnem olyan lépés ez, mint hajdan Merkel „meghívó levele” volt a szíriaiak felé. mit fog ez eredményezni az Egyesült Államokban

– tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea az alkotmányjogásznak.

Ifj. Lomnici Zoltán ennek kapcsán felidézte, hogy az amerikai mainstream média is beszámolt arról, hogy Biden beiktatásával szinte egy időben indultak el migránskaravánok délről. Trump elnöksége alatt is volt ilyen megmozdulásokra példa, csak akkor nem kaptak bátorítást a kabinettől vagy az éppen hivatalban lévő elnöktől Talán Bolívia miniszterelnöke volt az, aki azt mondta, hogy felelőssége van az államoknak is, hogy elengedik a polgáraikat – hangzott el.

Az alkotmányjogász arra is kitért, hogy nagy botrányt váltott ki korábban annak a republikánus képviselőnek a kijelentése, aki azt állította, hogy Soros György és hálózata pénzelheti ezeket a karavánokat. Arról pedig még videó is készült, hogy a teherautókra felkapaszkodó migránsok szórólapokat kapnak.

Dollármilliárdok forognak egy-egy választási kampányban, és a támogatók az elnök beiktatása után be szokták nyújtani a számlát. Mire lehet most számítani, milyen intézkedéseket fognak tudni ezek az érdekkörök kikényszeríteni

– kérdezte a műsorvezető.

A Századvég jogi tanácsadója erre Soros György egy 2018-as nyilatkozatából idézett, melyben

a magyar származású tőzsdespekuláns azt hangsúlyozta, hogy a liberális demokráciát a nyitott társadalom létező formájának tekinti,

és

az a 17 elnöki rendelet, amelyet Biden tegnap aláírt az Ovális Irodában, az döntő többségében egybevág a Soros-féle Open Society Foundation programjával. Az elnök többek között az LMBTQ-jogokat is kiemelte. De egy tollvonással visszatért az ország  párizsi egyezményhez, illetve megszakadt a WHO-ból való kilépés folyamata is. Ez pedig mind-mind a Trumpi örökség szisztematikus lebontásának egy-egy lépését jelenti

– húzta alá Ifj. Lomnici Zoltán.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Éjféltől lehetett kirakni az önkormányzati választások kampányplakátjait. Józsefvárosban csupán néhány óra kellett ahhoz, hogy valaki megrongálja, letépje Sára Botondnak, a Fidesz–KDNP jelöltjének a plakátjait. Volt olyan oszlop is, ahol a kormánypárti jelölt hirdetőtáblája helyére Pikó András jelenlegi baloldali polgármesteré került.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!