2021. 09. 17. Péntek Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 22:00

Magyarország élőben

Ifj. Lomnici Zoltán: Az ellenzék kerülte a szerencsi választás témakörét

Az ellenzéki politikusok nem akarták érinteni a szerencsi választás végeredményét. A felszólalók leginkább a járványhelyzettel voltak elfoglalva.

„Két témakör köré csoportosult a tegnapi választásról szóló tények elterelését célzó felszólalások sora. Az egyik az a tesztek témaköre, itt meggyőződésem szerint ez Emmi miniszterhelyettese, Rétvári Bence egy logikus és az európai standerdeknek megfelelő választ adott, miszerint az Egészségügyi Világszervezet protokoláris szabályai nyomán történnek Magyarországon a tesztelések. Illetve a miniszterelnöki kabinetiroda miniszter-helyettese arra hívta fel továbbá a figyelmet, hogy az egyértelműen álhír, hogy a 10 tesztből 8 fizetős lenne. Jóval több az ingyenes teszt, tekintettel arra, hogy akik panasszal érkeznek a háziorvoshoz, számukra nyitva áll az a lehetőség, hogy ingyenesen vegyék igénybe például a PCR tesztek alkalmazását. És az is rendkívül lényeges, hogy a halálozási arányszámok tekintetében Magyarország előkelő helyen található. Márpedig, ha az élet, testiéppség, egészség alapjogi kategóriáját vesszük, akkor nyilván a megbetegedések is rendkívül szomorúak, minden egyes haláleset tragédia, ugyanakkor, ha összehasonlító komparatív elemzést végez az ellenzék, azt gondolom, hogy egyértelműen úgy kell kezdeni ezt a sort, hogy arányaiban a halálozási számok vonatkozásában hogyan áll hazánk. És ezt a tényt elhallgatja az ellenzék, hogy itt jók a mutatók”

- mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője, alkotmányjogász.

Teljes adás:

HírTV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Fricz Tamás:

Fricz Tamás kutatási tanácsadó, Alapjogokért Központ

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!