2020. szeptember 18.,
péntek, Diána napja

Ifj. Lomnici Zoltán: A polgármester ellenzéke nem csak a Fidesz, hanem a DK is

Hír TV

2020. augusztus 7., péntek 19:49

Két különböző hangfelvétel is kikerült, amelyen a momentumos gödi polgármester a lehetséges alpolgármesterekről egyeztetett több ellenzéki politikussal. Helyi pártügy vagy országos DK-Momentum konfliktus? A gödi botrányról és annak részleteiről ifj. Lomnici Zoltán a Századvég jogi szakértője beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Rövid részlet a hangfelvételből:

Ismeretlen nő: Azt tudod, hogy egy alpolgármesterre, aki helyettesít téged, mindenképp szükséged van?

Balogh Csaba: Igen. Ennek tudom javasolni igazából Pintér Gyurit, Andrejka Zombort, Hlavács Juditot. Egyszerűen ezek a személyek között tudnék választani olyan embert, akiben megbízok annyira, hogy rá tudjam bízni a helyettesítést. 

Balogh Csaba: Igen. Ennek tudom javasolni igazából Pintér Gyurit, Andrejka Zombort, Hlavács Juditot. Ki az, akiben a legjobban megbíztok? És remélem nem a Pintér Gyurit mondjátok."

A DK kedd este hozta nyilvánosságra az első hangfelvételt és azzal vádolták meg a momentumos polgármestert, hogy a leváltott LMP-s és DK-s alpolgármesterek helyett első helyen egy fideszes alpolgármestert jelölt meg, majd jött a másik, a momentumos hangfelvétel, amelyik egyébként a Momentum magyarázata szerint éppen az elsőt hivatott cáfolni. Beszéljünk egy kicsit a kialakult helyzetről, most a polgármestert fölfüggesztették, jogi szempontból, hogyan értelmezhető vagy jellemezhető a mostani helyzet? – kérdezte Földi-Kovács Andrea, műsorvezető.

A képviselő testület döntése, ha kellő többséggel születik akkor legitimnek tekinthető, ennek az első fázisa az volt, hogy megingott a többség bizalma a gödi megválasztott momentumos polgármesterben ezért fegyelmi eljárást kezdeményeztek először ellene, majd második lépésben július 31. napján felfüggesztették a polgármesteri tisztsége alól és átmenetileg, ezalatt azt értem, hogy amíg a bíróság dönt ebben az ügyben (…) addig az LMP-s Fülöp Zoltán látja el a polgármesteri feladatokat, aki korábban már annak a frakciónak a része volt, ami ellenpólusát képezi a polgármesternek és kétségtelen tény, hogy ez egy DK-s momentumos háború főszabályként, hiszen a polgármester ellenzéke nem csak a Fidesz már, hanem a Demokratikus Koalíció is ott helyben

- mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője.

A teljes adás:

Kapcsolódó anyagok:

Plusz-mínusz: Ellenzéki feszültség Gödön

 

Hír TV