2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Magyarország élőben

Ifj. Lomnici Zoltán: A hergelés lett a baloldal credoja

A beszélgetés elején érintették a gyöngyösi oltásmutyi részleteit is. Velkovics Vilmos műsorvezető többek között arra volt kíváncsi, hogy mennyire állja meg a helyét Hiesz György azon kijelentése, hogy nem ismerte az oltási terv menetrendjét. Ez azért is sántít, hiszen ő a helyi védelmi bizottság vezetője – tette hozzá a műsorvezető.

Ifj. Lomnici Zoltán csak csatlakozni tudott Horváth Lászlóhoz, Gyöngyös és térségének országgyűlési képviselőjéhez, és megerősítette, hogy ebben

az ügyben a nyomozóhatóságoknak kell a vizsgálatot lefolytatniuk. De maga a tényállás úgy szól, hogy aki jogtalan előnyt szerez vagy hátrányt okoz  hivatalos személyként, úgy, hogy a hivatali hatáskörét átlépi, megszegi, akkor a visszaélés bűncselekménye megvalósul

– hangzott el.

A Századvég  jogi szakértője arra is felhívta a figyelmet, hogy az ügyben annak is lehet súlya, hogy közben járt-e a hivatalos személy annak érdekében, hogy a házastársa is megkapja az oltást.

A műsorvezető a beszélgetés során felidézte a DK oltásellenes akcióit, amelyekkel több DK-s polgármester, köztük Újbuda vezetője, László Imre is szembement, hiszen bizonyos előnyeit kihasználva ő is felvette az oltást.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint mindezek politikailag mélyen elítélhetők, majd arra is felhívta a figyelmet, hogy

a baloldalon elterjedt az, hogy egy-egy ilyen kétes visszhangú ügyet egy bocsánatkéréssel is meg lehet oldani.

(…) Az alkotmányjogász arra is kitért a baloldal módszereinek elemzése során, hogy

az ellenzék magáévá tette azt a modellt, hogy az oltással hergelni lehet az embereket, a hergeléssel pedig kormányt lehet váltani. Ez lett a credoja a baloldalnak, mert látják, hogy máshol nem tudnak fogást találni

– szögezte le Ifj. Lomnici. 

A beszélgetés második felében érintették a Századvég legutóbbi felmérését is, amelyből kiderült, hogy a magyar lakosság döntő többsége elítéli az oltásellenes politikusok viselkedését.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!