2020. április 3.,
péntek, Buda, Richárd napja

Huth Gergely: Nyilvánvaló, hogy egy hajtóvadászat folyik ellenünk

Hír TV

2020. február 14., péntek 20:09

Törölték a Pesti Srácok Youtube csatornáját. Egy héttel ezelőtt a Google a gyermekek szexuális zaklatásának ábrázolását tiltó szabályára hivatkozva előzetes tájékoztatás nélkül törölte a hírportál hét éven át feltöltött mintegy hétszáz videóját. A cég nemzetközi központja hiába győződött meg utólag arról, hogy a Pesti Srácok nem szegett szabályt, azóta véglegesítette a Youtube fiók törlését. Múlthét vasárnap szerzői jogok megsértésére hivatkozva törölték Gyurcsány Ferenc csatornáját is, de a Google a DK elnökének fiókját egy nap alatt helyreállította. A PS perel, kiadójuk precendens-értékű polgári peres és fogyasztóvédelmi eljárás során szeretné bebizonyítani igazát.

„Egy egészen friss fejleménnyel érkeztél ide a stúdióba. Ugye azóta létrejött egy új Youtube csatorna, amit most ismét letiltottak, jól hallom?”

– kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

„Igen, néhány órával ezelőtt az új Youtube csatornánkat is törölték. Isten tudja miért, nyilvánvaló, hogy egy hajtóvadászat folyik ellenünk, vagy a Google vezetői most már mindenképpen győztesre szeretnénk vinni ezt a meccset a részükről. Semmi okuk nem volt." 

 – válaszolta Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője.

„Mi volt egészen pontosan a konkrét apropó, tehát a letiltás oka. Mit csináltatok?”

-          kérdezte a műsorvezető.

„A konkrét apropó és nagyon-nagyon elgondolkodtató mindenki számára, aki hozzám hasonlóan Gmail levelezést használ. Ugyanis nálunk az a szokás, hogy amikor a vágó elkészül egy videóval, feltölti zárt állapotban a Youtube csatornára és eljuttatja Gmailen a szerkesztőnek, hogy elkészültem, nézd meg! Ennyi történt és nem sokkal később ugye törölték is a teljes csatornánkat.”

-          felelte Huth Gergely.

Hír TV