2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Horváth József: A szervezett bűnözés mindig azt keresi, hol a legnagyobb a profit

A Hír TV Magyarország élőben extra című műsorának Terdik Sebestyén, római idegenvezető, Prof. Dr. Makara Gábor akadémikus, orvosprofesszor és Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonsági tanácsadója voltak a vendégei.

  • Horváth József: A szervezett bűnözés mindig azt keresi, hol a legnagyobb a profit

Olaszország május 4-én fokozatosan megkezdi a korlátozások feloldását

Olaszország már egy új életre készül. Hogy milyenre, arról már megoszlanak a vélemények. Amióta Giuseppe Conte miniszterelnök vasárnap ismertette, hogyan rázná fel az országot komoly kritikák érik a kormányt. Az intézkedések miatt tiltakoznak a fodrászok, vendéglátósok, papok. Egy lap azt írta: Conte-kormány a „kéziféket behúzva” indította el a koronavírus-járvány utáni újrakezdést. De hogy mit is jelent mindez a gyakorlatban a Rómában élő idegenvezető, Terdik Sebestyén mesélt.

„Május 4-étől a személyi szabadságunk azzal növekszik, hogy meglátogathatjuk a rokonainkat. Rokoni kapcsolatok találkozhatnak egymással. Tehát igazoló papír nélkül szülők felkereshetik gyerekeiket, a gyerekek pedig felkereshetik szüleiket. Viszont a baráti látogatások nem engedélyezettek. Ez azt jelenti, hogy valójában a közösségi élet továbbra is korlátozott marad. Így a bárok és az éttermek is zárva maradnak. Május 18-tól a bárokban és gyorsétkezdékben pedig csak elszállításra lehet majd ételt kiadni”

- mondta az idegenvezető.

Prof. Dr. Makara Gábor: A járvánnyal kapcsolatos ajánlásokat fogalmazott meg az Akadémia

Másfél hónappal a járvány kitörése után megszólalt a Magyar Tudományos Akadémia és tanácsokat adott a kormánynak a Covid-19-járvány rövid és hosszú távú kezelésére. Budapestről kapcsoltuk Prof. Dr. Makara Gábor akadémikust, orvosprofesszort Magyarország élőben extra című műsorunkban.

Véleményük szerint tesztelés alapján lenne szükséges csoportokra bontani a társadalmat. Ezen kívül arról is beszélt, hogy szerintük a járvány sokáig, akár több évig is a mindennapjaink része lehet. Az ennek megfelelő védekezésről olyan javaslatot készítenek most, ami hónapokra és akár évekre vonatkozik.

Prof. Dr. Makara Gábor azt is elmondta, hogy a jelenlegi helyzet alkalmas lehet az egészségstratégiai kérdések megfogalmazására, valamint elősegítheti az elkövetkező járványokkal szembeni védekezésre való felkészülést is.

 

Horváth József:  A szervezett bűnözés mindig azt keresi, hol van a legnagyobb profit

 A szervezett bűnözés felvette a fordulatot az Europol felmérése szerint jelen pillanatban a járványt kihasználva a hamisított egészségügyi eszközök és gyógyszerek piaca erősödött meg. A Hír TV Magyarország élőben extra című műsorának Horváth József, Alapjogokért Központ biztonsági tanácsadója volt a vendége, aki feltár néhány érdekes részletet ezzel kapcsolatban. 

Horváth József, biztonságpolitikai szakértő elmondta, hogy a szervezett bűnözés mindig azt keresi, hol van a legnagyobb profit a legkisebb kockázattal. A bűnözői szervezetek eddig is komoly profitot termeltek hamisított gyógyszerek, eszközök kereskedelméből. A jelenleg az átlagosnál is jobban futó ágazat ezért tudott ilyen gyorsan növekedni, hiszen az infrastruktúra már rendelkezésre állt. Ezek ellen a szervezetek ellen a nemzetközi együttműködés már régóta működik, rendőrök és titkosszolgálatok dolgoznak ellenük. 

A biztonságpolitikai szakértő elmondta, hogy ez a tendencia változni fog, hiszen hamarosan ismét elkezdenek éledezni a szervezett bűnözés egyéb iparágai is.

 

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!