2020. január 18.,
szombat, Piroska napja

Horváth Ildikó: Az átállás nagyon szépen, nagyon jól sikerült

Hír TV

2019. július 15., hétfő 19:41

Korrektnek és alaposnak tartja az Állami Számvevőszék sürgősségi betegellátással kapcsolatos jelentését az egészségügyi államtitkár. Horváth Ildikó a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta, hogy a 2015 és 2017 közötti időszakban feltárt hiányosságok helytállóak. Az államtitkár ugyanakkor közölte: januárban új korszak kezdődött a sürgősségi ellátásban és az egységes rendszer várakozásokat felülmúlóan teljesít. Horváth Ildikó elismerte, hogy a kormánynak az eddiginél is több pénzt kell fordítania a baleseti ellátásra.

Úgy ítélik meg, hogy jelenleg alulfinanszírozott a sürgősségi ellátás, holott erre alapul számos más, esetleg terápiás vagy műtéti esetleg másfajta kezelés – vettette fel Velkovics Vilmos műsorvezető.

Az, amikor a sürgősségen szüksége van valakinek segítségre, ez megnyugtatóan, biztonsággal, megfelelő finanszírozással működjön, ez egy kritikus jelentőségű dolog. Így is kell bánni vele, így is gondolkodunk róla és ebben a traumatológiai finanszírozásnak a helyretétele például olyan, ahová többletforrás kell. Teljesen egyetértünk az ő megközelítésével

- mondta Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár.

Hír TV