2020. december 2.,
szerda, Melinda, Vivien napja

Hollik István: Soros lobbi tevékenysége miatt rossz irányba ment el az EU működése

Hír TV

2020. november 20., péntek 20:05, frissítve: péntek 21:30

Az Európai Unió működése Soros György lobbitevékenysége miatt elment egy rossz irányba - hangsúlyozta Hollik István a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A Fidesz kommunikációs igazgatója azt is megjegyezte, hogy a magyar-lengyel vétó ügye is arra mutat rá, hogy az EU-n belül egyes tagállamok rá akarják erőszakolni az akaratukat más országokra.

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött videójában arról beszélt, hogy 12 millió vakcinát kötöttünk le. Mikor fog ez a rendelkezésünkre állni -tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető.

Reméljük, hogy minél hamarabb – válaszolta Hollik István, majd megjegyezte, hogy

teljesen meg van azon döbbenve, hogy mind a baloldal, mind pedig Soros György is támadja azt, hogy Magyarország minél több forrásból próbál vakcinát beszerezni. Ezután feltette azt a kérdést, hogy nem az lenne-e a logikus, hogy minél többféle vakcinát szerezzünk be.

A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, hogy ezek közül azt fogják használni, amelyik átmegy a szükséges teszteken és hatékonynak bizonyul.

A műsorvezető ezt követően felidézte, hogy a miniszterelnök reggel a Kossuth rádióban a szokásosnál hosszabban beszélt Soros Györgyről, és megemlítette azt, hogy a milliárdos utasításokat adott arra, hogy bizonyos intézményeket hozzanak létre. Hol a csapda ebben Magyarországra nézve?

Hollik István szerint

nehéz helyzetet idéz elő Soros György azzal, hogy immár évek óta komoly lobbierővel és nagyon-nagyon sok pénzzel befolyásolja azt az egyre nagyobbra növő brüsszeli vízfejet, amit ott láthatunk. S sajnos ennek a lobbitevékenységnek köszönhetően is az Európai Unió működése elment egy rossz irányba

– hangsúlyozta.

A kormánypárt kommunikációs igazgatója kitért a magyar-lengyel vétó ügyére is. Ennek kapcsán leszögezte, hogy ez is azt mutatja, hogy

míg korábban az EU-n belül az egységre törekedtek a nemzetállamok, addig napjainkban az a jellemző, hogy pár ország és Brüsszel maga – akit Soros György instruál – rá akarja erőszakolni az akaratát más tagállamokra

– mutatott rá Hollik István.

Teljes beszélgetés:

Hír TV