2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Magyarország élőben

Hidvéghi Balázs: Nem lehet megengedni, hogy ideológiai alapon támadjanak egy országot

Az Európai Néppárt szerdai európai parlamenti frakcióülésén vita kerekedett a magyar és a lengyel költségvetési vétó miatt. Magyarország élőben című műsorunk és Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége volt Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

  • Hidvéghi Balázs: Nem lehet megengedni, hogy ideológiai alapon támadjanak egy országot

„A legérdekesebb momentuma az volt ennek a frakcióülési vitának egyébként, hogy Manfred Weber frakcióvezető az egyik válaszadása közben azt találta mondani, hogy a Sargentini-jelentés – mert beszéltünk ugye az előzményeiről a mostani helyzetnek, azt mondta, hogy a Sargentini-jelentés – teljesen nyilvánvalóan nem állna meg mondjuk egy bíróság előtt mindaz, ami ott le van írva. Mondta ezt ő, aki egyébként megszavazta annak idején a Sargentini-jelentést és részese volt annak, hogy az Európai Néppárt frakciójának egy jelentős része akkor mellette szavazott. Ez mutatja azért a cinizmusát az egész dolognak. Elég komoly jelzés arról, hogy itt miről van szó. Elég komoly politikai zsaroláskísérletről van szó, nem pedig valós tényekről.”

- hangsúlyozta a műsor kezdetén Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője.

Online konferencián egyeztetnek a miniszterelnökök jelenleg is.

„A migráció ügyében szembe mertek menni ezek az országok, ezek a tagállamok, a brüsszeli akarattal, a központi, fő vonallal, ami ezt erőlteti.”

- hívta fel a figyelmet a Fidesz EP-képviselője.

A magyar szuverenitást tiszteletben kell tartani és tiszteletben kell tartani a hatályos uniós jogot és a szerződést – folytatta Hidvéghi Balázs. Hiába mondják sokan, hogy vagy mondják hangosan, hogy ettől el kell térni.

„Hiába próbálnak zsarolni minket, ennek nem szabad engedni. Ezért tartunk most itt, ahol tartunk. Ebből a pozícióból mi nem tudunk engedni és nekünk van igazunk, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy kisebbségben vagyunk.”

- fogalmazott Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

A hazánk felé irányuló nyomásgyakorlás példáiról, az azt gyakorló országokról, valamint a vétó várható következményeiről tekintsék meg teljes műsorunk:

Kapcsolódó anyagok:

Videókonferenciát tartanak az EU állam- és kormányfői

Plusz-mínusz: A magyar és lengyel kormány megvétózta a brüsszeli 2021-2027-es költségvetést

Soros György: Magyarország és Lengyelország ellen fel kell lépni

Magyarországnak és Lengyelországnak A-tól Z-ig igaza van

Gulyás Gergely: Két azonos tartalmú támadás történt a magyar kormánnyal szemben

Hidvéghi Balázs: Nem tudnak annyi európait lefejezni, hogy Brüsszel felébredjen

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!