2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Domonkosok Magyarországon 11:00

Magyarország élőben

Hidvéghi Balázs: Nem csoda, hogy Soros György kiborult

Láthatóan Soros György kiborult és ha számára kudarc az uniós csúcs kimenetele, akkor az a magyarok számára óriási győzelem – hívta fel rá a figyelmet Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője Magyarország élőben című műsorunk pénteki adásában annak kapcsán, hogy a spekuláns véleménycikkben bírálta a csütörtök este megszületett, jogállamisággal kapcsolatos kompromisszumot.

  • Hidvéghi Balázs: Nem csoda, hogy Soros György kiborult

Földi-Kovács Andrea felvetésére, hogy Soros a cikkében azt állítja, Orbán Viktor miniszterelnök be akarta jelenti az Európai Unióból való kilépés szándékát, Hidvéghi Balázs elmondta, ilyen forgatókönyvről szó sem volt, hiszen Magyarország az EU elkötelezett tagállama és nemzeti érdek, hogy hazánk az Európai Unió tagja legyen.

Pontosan arról van szó, hogy az unió érdekében léptünk fel a lengyelekkel vállvetve, ez a két tagállam volt az, amely világosan, az érvényben lévő szerződésekhez ragaszkodva azt a az Európai Uniót, azt az elképzelést támogatta, amely sikeressé tette az EU-t az elmúlt évtizedekben, ez pedig a tagállamok demokratikus és szabad együttműködése nem pedig egy központosított, Brüsszelből irányított szuperhatalom

- mutatott rá az európai parlamenti képviselő.

Arra a kérdésre, hogy ha maga Soros György is elismeri, hogy magyar-lengyel győzelem született, akkor a hazai baloldali politikusok miért tagadják ezt, Hidvéghi Balázs úgy vélte, nem mindenki van így ezzel, többen is világossá tették, hogy az az irány, amit erőltettek elbukott.

A baloldali EP-képviselők kínosan azt magyarázzák, hogy mi sem történt, holott nagyon fontos dolog történt Brüsszelben (…) az a törekvés elbukott, hogy egy központi szervezet ideológiai, értékrendbeli dolgokat diktáljon és számon kérjen

– mondta el az EP-képviselő.

Teljes beszélgetés:

HírTV

KAPCSOLÓDÓ: 

Fidesz: Az EU-csúcson született megállapodással Magyarország győzött

Orbán Viktor: Győzött a józan ész. Megvédtük a magyarok pénzét!

Soros is nagyon csalódott, nem tetszik neki a kompromisszum

Elismerte Soros, hogy Magyarország nyert, ő viszont óriási vereséget szenvedett

 

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!