2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Hidvéghi Balázs: Hazug támadások érték az Orbán-Salvini találkozót

Hazugnak nevezte az Orbán-Salvini találkozót ért hazai és nemzetközi kritikákat Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A politikus fontosnak nevezte a magyar miniszterelnök és az olasz miniszterelnök-helyettes találkozóját, amely világossá tette, hol húzódik ma Európában a választóvonal a bevándorlóellenes és azt támogató erők között. Az európai jobboldallal kötendő esetleges szövetségről szólva Hidvéghi Balázs kifejtette: a Fidesz a Néppárton belül szeretné megerősíteni a bevándorlásellenes nézeteket, minden további lépésről azonban a választók fognak dönteni.

  • Hidvéghi Balázs: Hazug támadások érték az Orbán-Salvini találkozót

„Nagyon elégedettek vagyunk a találkozóval” - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. 

Hidvéghi Balázs elmondta, fontos, hogy Olaszország és Magyarország között legyen egy erősödő politikai, stratégiai kapcsolat. Hozzátette a két politikust összeköti az a határozott és karakán fellépés, amelyet a bevándorlás ügyében folytattak az elmúlt években, ilyen értelemben ez egy stratégia szövetségesi viszony is.

A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta az EP-választás fő tétje, hogy Európa milyen jövőt választ magának, ez egy nagyon erős választóvonal, erről kell majd döntenünk.

Földi-Kovács Andrea felvetette, hogy a találkozót megelőzően hazai és külföldi ellenzéki sajtó azt hangsúlyozta, hogy a két politikus álláspontja a migrációról homlokegyenest különbözik, mivel Salvini a kötelező kvóták szerinti elosztásában érdekelt, ugyanakkor a két politikus leszögezte, hogy a migrációs politika tekintetében mind a célokban mind az eszközökben egyetértenek. A műsorvezető kérdésére, mely szerint a kötelező kvóták kérdése nem is volt napirenden, Hidvédhi Balázs úgy válaszolt: 

„Nem lehetett központi kérdésként napirenden, hiszen a kvótákra akkor van szükség, hogyha állandósítjuk a bevándorlást”

Majd kiemelte, Matteo Salvini pont az a politikus, aki a zártságról és a határok védelméről beszél, aki azt mondja, nem lehet nyitva hagyni az ajtókat, Olaszországot és Európát is meg kell védeni. Hidvéghi azt is hangsúlyozta, hogy a mai sajtótájékoztatón pontosan azt mondta Salvini, hogy akik illegálisan érkeztek meg Olaszországba, vissza kell küldeni a hazájukba, mert nem rendezkedhet be sem Olaszország, sem az Európai Unió arra, hogy illegálisan ideérkezett tömegeket ellássa, finanszírozza és közben feladja saját identitását.

Földi-Kovács Andrea azt is felvetette, hogy az olasz-magyar együttműködés kapcsán nem tartanak a fasiszta, nacionalista jelzőktől. A Fidesz kommunikációs igazgatója erre úgy reagált: 

"Nem kell ahhoz Matteo Salvinivel tárgyalni, hogy megkapjuk ezeket a jelzőket." Hidvéghi szerint "ezek azok a jelzők, amikkel állandóan megpróbál a liberális baloldal megbélyegezni mindenki mást, aki mást gondol a világról, mint ők, ezek hamis és hazug állítások." 

A politikus azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy 24 nap múlva kerül sor az EP-választásokra, "az emberek fognak dönteni, ezt meg kell várni és minden további lépést, szövetségkötést annak fényében kell meghatározni, hogy hogyan döntöttek az európai emberek."

A bajor CSU vezetője nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy a magyar kormányfő fogadta az olasz belügyminisztert. Markus Söder Szófiában azt mondta: az Orbán-Salvini találkozó szerencsétlen lépés, és rossz jelzés. 

"Elhamarkodott és nem különösen okos reakcióként tekintünk rá"

- reagált Hidvéghi Balázs a Hír TV Magyarország élőben műsorában. Majd elmondta: 

"Nyitva kell hagyni egy magát keresztény demokrata politikai erőként meghatározó pártcsaládnak, pártszövetségnek a módot arra, hogy jobboldali nemzeti ügyekben elkötelezett, az európai keresztény kultúra védelmébe fókuszáló, politikai erőkkel, pártokkal is szövetséget tudjon kötni és meg kell majd hozni ezt a döntést akkor, amikor az ideje eljött."

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!