2021. július 24.,
szombat, Kinga, Kincső napja

Hidvéghi Balázs: Brüsszel olyan ügyekbe szól bele, amelyekhez semmi köze

2021. július 22., csütörtök 19:53

Politikai zsarolás jogi köntösbe bújtatva az Európai Bizottság idei úgynevezett jogállamisági jelentése és nem is lehet máshogy nevezni – ismételte meg Hidvéghi Balázs a HírTV stúdiójában. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint súlyos visszaélés történt, a brüsszeli bizottságnak egyáltalán nem szabadna ilyen elfogultan fellépnie.

Trombitás Kristóf műsorvezető kérdésére, hogy hány Soros Györgyhöz köthető szervezet vett részt a jelentés megszövegezésében, Hidvéghi Balázs elmondta, nagyok sok, azokról a szervezetekről van szó, amelyek korábban is támadták a magyar kormányt elsősorban a migrációs politikája miatt, most pedig a gyermekvédelmi törvény kapcsán fogalmaznak meg hamis állításokat.

Az EP-képviselő rámutatott, a jelentés egyébként tele van abszurd megállapításokkal, ilyen, hogy aggódik a sajtószabadság miatt, az újságírók biztonsága miatt, mondják ezt úgy, hogy Magyarországon intenzív a közbeszéd, nagyon sokféle sajtótermék elérhető, miközben máshol újságírókat gyilkolnak meg a nyílt utcán.

Drámai a kettős mérce és lehetne még folytatni a példákat

– tette hozzá.

Teljes beszélgetés: