2020. február 23.,
vasárnap, Alfréd napja

Hidvéghi Balázs: Az EP elmarasztaló ítélete a bevándorláspárti erők újabb nyomásgyakorlása

Hír TV

2020. január 16., csütörtök 20:10

Elmarasztalta Magyarországot az Európai Parlament. A magyar mellett a lengyel jogállamisági eljárást is érintette ez a bizonyos határozat, amely nem kötelező érvényű.

„446 igen, 178 nem és 41 tartózkodás mellett az Európai Parlament itt Strasbourgban elfogadta azt a határozattervezetet, amely bírálja a magyarországi illetve a lengyelországi jogállamiságot. Mit szól a szavazás eredményéhez? Mik az első reakciók?” - kérdezte Zöldhegyi Katalin, a Hír TV tudósítója.

„Nézze, az a helyzet, hogy látható, hogy ez a politikai nyomásgyakorlás, amit egy jó ideje már itt folytatnak a bevándorláspárti erők Magyarország és a magyar kormány ellen az folytatódik. Ennek ez egy újabb állomása volt. Annyiban nem volt meglepő az eredmény, hogy erre lehetett számítani, én azt kifejezetten pozitív változásnak érzékelem ugyanakkor, hogy a Néppárton belül a támogatottságunk az növekedett (…).”

– válaszolta Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője.

Kapcsolódó anyagok: 

Hidvéghi: az EP Magyarországot elmarasztaló határozata a Soros-szervezetek és a bevándorláspárti erők újabb nyomásgyakorlása

Megszavazták a magyarországi jogállamiság helyzetét elítélő határozat-tervezetet

Hír TV