2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Magyarország élőben

Heti terror: Erősödő svéd bevándorlásellenesség

Déri Stefi vendégei Földi László biztonságpolitikai szakértő és Horváth József az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója voltak.

  • Heti terror: Erősödő svéd bevándorlásellenesség

A svéd Szociáldemokrata Párt 22 százalékon áll az Aftonbladet nevű újság megrendelésére készült legfrissebb közvélemény-kutatás szerint. Az euroszkeptikus, és az illegális bevándorlást elutasító Svéd Demokraták ugyanakkor eléjük kerültek 24 százalékkal. Ez azt is jelenti, hogy a legerősebb párttá váltak Svédországban. Jimmie Akesson, a párt vezetője az újságnak adott interjújában azt mondta, nincs meglepve. "Évek óta figyelmeztetjük a lakosságot arra, hogy a szervezett bűnözői csoportok egyre erősödnek, a bevándorláspolitika nem működőképes, csakúgy, mint az érkezők integrációjára kitalált rendszer" - mondta a politikus. Közben Dánia ismét határellenőrzést vezetett be a svéd-dán határon a közbiztonságra hivatkozva. Az elmúlt időszakban ugyanis számos olyan erőszakos bűncselekmény történt, amelyek elkövetői Svédországból érkeztek Dániába.

Ebben az évben már több mint száz robbantás történt Svédországban, egyre erőszakosabbak a bűnözői bandák. Svéd jobboldali politikusok már egy ideje mondják, hogy mindez a migrációval függ össze. A hatóságok emberei nem mernek bemenni a no-go zónákba, így ezeken a helyeken szabadon garázdálkodhatnak ezek a szervezett bűnözői csoportok. Jelenleg milyen állapotok uralkodnak Svédországban? – tette fel a kérdést Déri Stefi műsorvezető.

„Sajnos a helyzet nem javult és gyakorlatilag a migrációellenes politikai erők egyre határozottabban a - közvélemény szempontjából – erősödnek. Hogy a választáson mi fog történni, az egy másik kérdés, de a közvélemény kutatás egyértelműen bizonyítja ezt. Ugye az a svéd Szociáldemokrata Párt, amelyre úgy tekintethetünk mondjuk az elmúlt harminc, negyven, ötven évben, hogy egy olyanfajta jólétet tudott megteremteni Svédországban, amely vetekedett a tulajdonképpen tartalmában szocialista, kommunistaeszmeiséggel, hiszen az emberekért volt, az emberek jólétét próbálta garantálni. Ez volt az a pont, ami miatt folyamatosan hatalmon is maradt természetesen. De az a döntés, hogy Svédországot úgy lehet megújítani, a népességfogyást megállítani, hogy a világ különböző pontjairól beengednek tulajdonképpen akár illegális bevándorlókat is, ez az elmúlt két, három évtizedben, de leginkább az utóbbi évtizedben gyakorlatilag visszájára fordult. Ma ez az áldatlan állapot, ami Svédországban kialakult, ennek egyértelműen ez az oka”

– fogalmazott Földi László biztonságpolitikai szakértő.

Horváth József az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója a következőket fűzte hozzá:

„Svédország ebben a békés jóléti világban elkényelmesedett és elszokott attól, hogy akár a rendőrségét, akár a titkosszolgálatát, akár a hadseregét komolyan építse, és erős hátteret építsen meg az országában. Ebből kifolyólag a rendőrség tökéletesen felkészületlen volt a tekintetben, hogy azzal a fajta brutalitással, amellyel ezek a messziről jött és be nem azonosított emberek igyekeznek maguknak területet foglalni, a megélhetésüket szervezett bűnözésből kiépíteni."

Teljes műsor: 

HírTV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!