2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Magyarország élőben

Gyopáros Alpár: A Magyar Falu Programot a falvak írták

Már majdnem minden település nyert pályázatot a Magyar Falu Programban. A témáról Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa beszélt.

  • Gyopáros Alpár: A Magyar Falu Programot a falvak írták

2020-ban a koronavírus okozta járvány ellenére is folytatódott a Magyar Falu Program. Idén több mint 150 milliárd forint értékben írtak vagy írnak még ki pályázatokat. Július végén a közösségi terek fejlesztésére nyert el több mint hatszáz település, összesen tízmilliárd forint támogatást a Magyar falu program keretében. A pályázatok kedvezményezettjei a kistelepülési önkormányzatok és az ott működő egyházközségek.

„2870 olyan település van ma Magyarországon, amely 5000 lélekszám alatti. Ezen településeknek a döntő része valamilyen pályázatot benyújtott a tavalyi vagy az idei évben. Vagy a tavalyi és idei évben is. Vannak azért kivételek, hiszen akadt olyan település, amely nem nyújtott be egyetlen egy pályázatot sem vagy volt olyan település, amelyik nem tudott formailag megfelelő pályázatot benyújtani, de ez elenyésző kisebbség. A pályázó települések több, mint 92%-a nyert valamilyen támogatást. Legalább egy, de átlagban három-négy támogatást nyertek”

-mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Gyopáros Alpár.

Teljes beszélgetés:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!