2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Gulyás Gergely: Szabadságban élünk, mi alakítjuk a sorsunkat

Gyengültek Európa világpolitikai és világgazdasági pozíciói az elmúlt években, a gyengeség oka pedig a megosztottság – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Tusványoson, Magyarország élőben című műsorunkban. A tárcavezető kifejtette: a Nyugat-európai politikai elit kellően intoleránssá vált ahhoz, hogy más véleményeket is meghallgasson, az Európai Bizottság pedig nemzeti hatáskörbe tartozó kérdésekbe is beleszól. Ursula von der Leyen eddigi megnyilatkozásairól szólva Gulyás Gergely megerősítette: bíznak az új Európai Bizottság politikájának változásában.

  • Gulyás Gergely: Szabadságban élünk, mi alakítjuk a sorsunkat

Még csak a harmincadik jubileumát ünnepeljük, mégis ez az a történelmi esemény, ami az elmúlt két évszázadból Magyarország számára kiemelkedően sikeres volt. Gulyás Gergely szerint Magyarország szabad, sorsát maga alakítja és abban is szabadon dönthet, hogy milyen szövetségi rendszerekhez tartozik. Ilyen az Európai Unió is, amelyhez az ország szabad akaratából csatlakozott, de most komoly problémák vannak a szervezettel -fogalmazott a miniszter.

A műsorban Gulyás Gergely elmondta: Magyarország megelőlegezte a bizalmat Ursula von der Leyen-nek, aki szerinte akkor lehet eredményes bizottsági elnökként, ha képes közvetíteni a tagállamok között. Az első jelekből úgy látható, hogy a volt német védelmi miniszterben ez a szándék megvan -fűzte hozzá.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!