2019. december 11.,
szerda, Árpád napja

Gulyás Gergely: Szabadságban élünk, mi alakítjuk a sorsunkat

Hír TV

2019. július 25., csütörtök 19:57

Gyengültek Európa világpolitikai és világgazdasági pozíciói az elmúlt években, a gyengeség oka pedig a megosztottság – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Tusványoson, Magyarország élőben című műsorunkban. A tárcavezető kifejtette: a Nyugat-európai politikai elit kellően intoleránssá vált ahhoz, hogy más véleményeket is meghallgasson, az Európai Bizottság pedig nemzeti hatáskörbe tartozó kérdésekbe is beleszól. Ursula von der Leyen eddigi megnyilatkozásairól szólva Gulyás Gergely megerősítette: bíznak az új Európai Bizottság politikájának változásában.

Még csak a harmincadik jubileumát ünnepeljük, mégis ez az a történelmi esemény, ami az elmúlt két évszázadból Magyarország számára kiemelkedően sikeres volt. Gulyás Gergely szerint Magyarország szabad, sorsát maga alakítja és abban is szabadon dönthet, hogy milyen szövetségi rendszerekhez tartozik. Ilyen az Európai Unió is, amelyhez az ország szabad akaratából csatlakozott, de most komoly problémák vannak a szervezettel -fogalmazott a miniszter.

A műsorban Gulyás Gergely elmondta: Magyarország megelőlegezte a bizalmat Ursula von der Leyen-nek, aki szerinte akkor lehet eredményes bizottsági elnökként, ha képes közvetíteni a tagállamok között. Az első jelekből úgy látható, hogy a volt német védelmi miniszterben ez a szándék megvan -fűzte hozzá.

Teljes beszélgetés:

Hír TV