2023. 06. 08. Csütörtök Medárd napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Magyarország élőben

Greskovits Dávid: A gyógyszergyártás exportorientált, kutatás-fejlesztés vezérelt tevékenység

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Greskovits Dávid, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének elnöke és Nyitrai Zsolt, miniszterelnöki megbízott volt a vendége.

  • Greskovits Dávid: A gyógyszergyártás exportorientált, kutatás-fejlesztés vezérelt tevékenység

A mai egészségügyi kihívások arra sarkallják, szorítják, kényszerítik az egészség- és gyógyszeripar szereplőit, hogy folyamatosan újuljanak meg, folyamatosan hajtsanak végre fejlesztéseket

- mondta Szijjártó Péter, külgazdasági- és külügyminiszter.

Az eddiginél is szorosabb együttműködésre törekszik a magyar gyógyszeripar szereplőivel a kormány, amely januárban stratégiai megállapodást kötött a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségével. A gyógyszeripar évtizedek óta meghatározó szereplője a magyar gazdaságnak, de komoly sikereket ért el a világban is, a cégek az itthon előállított termékek 84 százalékát a világpiacon érvényesítik. Ez azt jelenti, hogy 130 országban magyar gyógyszerek segítik az emberek gyógyulását. A globális verseny azonban egyre intenzívebb ezért a kormány minden megtesz azért, hogy a magyar gyógyszeripar a jövőben is versenyképes tudjon maradni.

Milyen potenciált képvisel a magyar gyógyszeripar, a magyar gyógyszergyártók a világpiacon, azt már hallhattuk, hogy 130 országban vannak jelen a magyar gyógyszerek, de beszéljünk még egy kicsit az ágazatról, tehát mekkora export értéket képvisel vagy a magyar gazdaságon belül mennyire jelentős szektornak számít a gyógyszeripar?

-          kérdezte Földi-Kovács Andrea, műsorvezető.

A Nézőpont Intézet már harmadik éve készít egy tanulmányt a magyar gyógyszeriparral kapcsolatban és ebben a tanulmányban lelhetők föl az alábbi adatok, 2018-ban a magyar gyógyszergyártók kibocsájtása az 1100 milliárd forint volt és ennek több, mint 80 százaléka az exportbevételből származik. Ez azt jelenti, hogy maga a gyógyszergyártás exportorientált, kutatás-fejlesztés vezérelt tevékenység. Ennek alátámasztására azt tudom mondani, hogy az 1100 milliárd forintból 460 milliárd az, ami hozzáadott értéket jelent, amellyel megelőzzük az összes magyarországi iparágat, társ iparágakat, illetve, ha a V4 országokba is kitekintünk jelentős mértékű vezető szerepet töltünk be ebből a szempontból

- mondta Greskovits Dávid, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége elnöke.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!