2021. május 16.,
vasárnap, Mózes, Botond napja

Gondolatok Európa kereszténydemokrata jövőjéről

2021. április 9., péntek 20:00

Elindult Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő és XXI. Század Intézet közös rendezvénysorozata az Európa a 21. században. A részletekről Hidvéghi Balázzsal és Békés Mártonnal, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatójával beszélgetett Velkovics Vilmos.

Hidvéghi Balázs számára nyilvánvaló, hogy az egész Európai Unió megújulása Közép-Európából tud kiindulni.

El kell mondani, hogy mit gondolunk Európáról, a nemzetekről, az értékeinkről, a hagyományainkról, sőt ezeket meg kell védeni, mert agresszív támadás alatt vagyunk ez a támadás részben Brüsszelből, Nyugat-Európából és máshonnan, az Egyesült Államokból jön

– tette hozzá az EP-képviselő.

A politikus szerint ki kell állni a hagyományos értékrend mellett és egyben újra kell fogalmazni azt, hogy mit jelent jobboldalinak, kereszténydemokratának lenni a világban.

Velkovics Vilmos felvetésére, hogy Petry Zsolt ügye megmutatta, eldőlt rengeteg kérdés Békés Márton elmondta, sok minden eldőlt, de nem szabad magára hagyni Nyugat-Európát.

Számunkra van egy olyan Európa, ami az értékek és az ebből fakadó érdekek Európája, ez egy négyes csomópont, van a zsidó-keresztény kultúra és görög-római civilizációs alap, ezen áll ma Magyarország és Lengyelország. A másik pedig a szivárványos, nagytőkés NGO-által igazgatott, átláthatatlan és antidemokratikus Európa

– tette hozzá a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója.

Hidvéghi Balázs közlése szerint mára eljutottunk oda, hogy

a magukat baloldalinak, progresszívnek, liberálisnak nevező erők váltak a szabadság legfőbb ellenségeivé, nem tolerálnak semmilyen más véleményt csak a sajátjukat, ha pedig valaki attól eltérőt fogalmaz meg, azt meg is bélyegzik.

Teljes beszélgetés:

 

HírTV