2021. június 15.,
kedd, Jolán, Vid napja

Galgóczi Ágnes: A fertőzések száma emelkedik és ez várható lesz még a további időszakban

Hír TV

2020. október 26., hétfő 20:09

Meredeken emelkedő szakaszban van jelenleg a második hullám. Megállítani nem, de lassítani még lehet a koronavírus terjedését. A járvány miatt Magyarországon is naponta dőlnek meg a negatív rekordok. Csak a hosszú hétvége alatt 120-an veszítették életüket. A szakemberek szerint, ha tovább nő a fertőzöttek száma, akkor újabb szigorításokat vezethetnek be. Európa több országában már kijárási korlátozásokat vezettek be, amire a II. világháború óta nem volt példa. Mire elegendőek a már érvényben lévő intézkedések? Mitől véd a maszk, és lesz-e elég influenza elleni védőoltás? A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Galgóczi Ágnes epidemiológus, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője volt a vendége.

Hogy látja, a jelenlegi korlátozások vagy szabályozások elegendőek-e arra, hogy ne történjen nagyobb veszély vagy ne legyen nagyobb hullám? – kérdezte Földi-Kovács Andrea, műsorvezető.

Nos, amit most látunk, hogy felívelő a járványügyi helyzet, illetve a járványgörbe az felível, a fertőzések száma emelkedik és ez azért még várható lesz a további időszakban is. Nyilván az eddig bevezetett intézkedések, amelyeknek a megtartására nagyon szeretném felhívni a figyelmet, egyrészt ugye jogszabályban is szabályozottak, másrészt pedig azok az általános higiénés megelőző intézkedések, amelyeket be kell tartani, ezeket mind annak érdekében, hogy lassítsuk a járványnak a terjedését. Nagyon fontos, hogy beteg ember ne menjen közösségbe, akinek légúti tünetei vannak, lázas az egy-két napig maradjon otthon, háziorvossal konzultáljon és majd ezek után döntsenek a további intézkedésekről, hogy koronavírus fertőzés irányába történik a diagnózis vagy esetleg csak egy olyan egy-két napig tartó nátháról van szó, ami után nyugodtan lehet újra munkahelyre, közösségbe járni

-          mondta Galgóczi Ágnes epidemiológus, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője.

A teljes adás:

Kapcsolódó:

Operatív Törzs: Az elhunytak között minden nap találni középkorúakat is

Hír TV