2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Magyarország élőben

Galgóczi Ágnes: A fertőzések száma emelkedik és ez várható lesz még a további időszakban

Meredeken emelkedő szakaszban van jelenleg a második hullám. Megállítani nem, de lassítani még lehet a koronavírus terjedését. A járvány miatt Magyarországon is naponta dőlnek meg a negatív rekordok. Csak a hosszú hétvége alatt 120-an veszítették életüket. A szakemberek szerint, ha tovább nő a fertőzöttek száma, akkor újabb szigorításokat vezethetnek be. Európa több országában már kijárási korlátozásokat vezettek be, amire a II. világháború óta nem volt példa. Mire elegendőek a már érvényben lévő intézkedések? Mitől véd a maszk, és lesz-e elég influenza elleni védőoltás? A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Galgóczi Ágnes epidemiológus, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője volt a vendége.

  • Galgóczi Ágnes: A fertőzések száma emelkedik és ez várható lesz még a további időszakban

Hogy látja, a jelenlegi korlátozások vagy szabályozások elegendőek-e arra, hogy ne történjen nagyobb veszély vagy ne legyen nagyobb hullám? – kérdezte Földi-Kovács Andrea, műsorvezető.

Nos, amit most látunk, hogy felívelő a járványügyi helyzet, illetve a járványgörbe az felível, a fertőzések száma emelkedik és ez azért még várható lesz a további időszakban is. Nyilván az eddig bevezetett intézkedések, amelyeknek a megtartására nagyon szeretném felhívni a figyelmet, egyrészt ugye jogszabályban is szabályozottak, másrészt pedig azok az általános higiénés megelőző intézkedések, amelyeket be kell tartani, ezeket mind annak érdekében, hogy lassítsuk a járványnak a terjedését. Nagyon fontos, hogy beteg ember ne menjen közösségbe, akinek légúti tünetei vannak, lázas az egy-két napig maradjon otthon, háziorvossal konzultáljon és majd ezek után döntsenek a további intézkedésekről, hogy koronavírus fertőzés irányába történik a diagnózis vagy esetleg csak egy olyan egy-két napig tartó nátháról van szó, ami után nyugodtan lehet újra munkahelyre, közösségbe járni

-          mondta Galgóczi Ágnes epidemiológus, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője.

A teljes adás:

Kapcsolódó:

Operatív Törzs: Az elhunytak között minden nap találni középkorúakat is

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!