2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Magyarország élőben

Fürjes Balázs: 5-ös metró lesz a HÉV-hálózatból

Káoszba fulladt a fővárosi közlekedés ott, ahol a balliberális vezetés megkeverte a forgalmi rendet. Vendégünk volt Fürjes Balázs, budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár, aki az ötös metró terveiről is beszélt.

  • Fürjes Balázs: 5-ös metró lesz a HÉV-hálózatból

A budapestiek igényei, az emberek igényei alapján tűztünk ki három nagyon egyszerű célt – mondta Fürjes Balázs, Földi-Kovács Andrea műsorvezetőnek, Magyarország élőben című műsorunkban.

- A közösségi közlekedésben minél gyorsabban, minél egyszerűbben, minél kevesebb átszállással lehessen eljutni a célállomásig.

- Legyen minél kevesebb közlekedési dugó.

- Legyen minél tisztább a levegő, melyet a korábban említett két cél fog eredményezni.

Első sorban a tömegközlekedést, azon belül pedig főként a kötöttpályás tömegközlekedést kell jelenleg fejleszteni, amit figyelembe is fognak venni – folytatta az államtitkár.

A 4-es metró projektjének megvalósulása Tarlós István volt főpolgármester nevéhez fűződik. A 4-es, 3-as és a 2-es metró felújításában is komoly anyagi segítséget biztosított a kormány.

Most az 5-ös metró vonalát szeretnék létrehozni azáltal, hogy a déli és az északi HÉV vonalakat nem csak felújítják, de össze is kötik. Így Csepel vagy Ráckeve irányából, könnyedén a város másik végén lehetne bárki, egyetlen vonaljegy felhasználásával.

A két vonalat úgy tervezik összekötni, - mivel a Csepelről csak a Boráros térig megy a HÉV - hogy a Kálvin térnél egy föld alatti részt alakítanának ki – fogalmazott Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár.

Emellett akadálymentes, alacsony padlós, légkondicionált, új járművek is érkeznek majd.

Mindezeket a fejlesztéseket a tervek szerint 2030-ig tudják majd elvégezni, ezért egyelőre kérik az emberek türelmét.

Teljes adás:

Kapcsolódó anyagok:

Orbán: Nincs szükség speciális intézkedésre

Fürjes Balázs: Megújul és bővül a HÉV-hálózat

Budapesti Fidesz: Karácsonyék elutasítják az idegenforgalomi dolgozók és a taxisok megsegítését

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!