2021. július 30.,
péntek, Judit, Xénia napja

Francois-Xavier Bellamy: Mélységeiben kell átalakítani az Európai Unió hozzáállását

Hír TV

2020. július 7., kedd 20:20

Szerdán rendezik meg majd a Polgári Magyarországért Alapítvány Európa cenzúrázatlanul című webkonferenciáját, amelyen Orbán Viktoron kívül Alexander Vucic, szerb elnök és Janes Jansa, szlovén miniszterelnök is felszólal majd és amelynek vezetője Francois-Xavier Bellamy, a francia republikánusok EP képviselőcsoportjának első embere lesz.

Európai szinten rengeteg kihívással járt a járványkezelés, gondolok itt arra, hogy koordinálni kellett a vezető politikusnak a járvány elleni védekezést is, de a politikai és a pénzügyi lépéseket is, amelyek a járvány következtében kialakult negatív gazdasági hatásokat ellensúlyozták volna. Ön szerint hogyan hatott mindez az európai politikára, hogy látja az újonnan kialakuló viszonyokat? – kérdezte Földi-Kovács Andrea, műsorvezető.

Azt hiszem, hogy az a problémakör, amit megéltünk, a járvány az egész Európai Uniót megmozgatta és megmutatta, hogyan kell reagálnunk. Én az EP-n belül a francia republikánusok vezetője vagyok, Franciaországban átéltük, hogy nincs megfelelő eszközünk arra, hogy hogyan kezeljük le a járványt. Egészségügyi szempontból valahogyan rendeleteket kellett hozni, nos Franciaország abból indult ki, hogy nagyon komoly következményei voltak a járványnak. Mélységeiben kell átalakítani az Európai Unió hozzáállását, hogy hogyan lehet több odafigyeléssel megoldani ezt a kérdést.

-          mondta Francois-Xavier Bellamy.

Kapcsolódó:

Orbán Viktor a francia Republikánusok vezető politikusával tárgyalt

Hír TV