2019. május 21.,
kedd, Konstantin napja

Fónagy János: A kormány devizahiteleseket segítő javaslataiból egyet sem támogatott az ellenzék

Hír TV

2019. május 17., péntek 18:01

Kampányakciónak tartja az ellenzék javaslatára összehívott pénteki rendkívüli ülést a Fidesz. A bajba jutott devizahiteleseknek nyújtott segítségről Fónagy János államtitkárt kérdezte a Hír TV Magyarország élőben című péntek esti műsorában Velkovics Vilmos műsorvezető.

A kilakoltatások és a végrehajtási eljárások leállítására szólítottak fel az ellenzéki pártok, azután hogy határozatképtelen lett az Országgyűlés e témában összehívott rendkívüli ülése. A kormánypártok szerint kampányrendezvényt tartott az ellenzék.

A történtekről Fónagy János nemzeti vagyonért felelős államtitkár az adásban arra felvetésre, hogy korábban számos intézkedést hozott a devizahitelesek megsegítésére a kormány, úgy reagált, hogy azok egyikét sem támogatta az ellenzék, „holott mindegyik alapjaiban segített a több mint 600 ezer bajba jutott devizahiteles családok egy-egy kisebb vagy nagyobb csoportján”.

Az államtitkár elmondta:

úgy döntött a kormány, hogy nem csak az eredeti jogosult, az eredeti tulajdonos vagy bérlő vásárolhatja vissza az ingatlant, hanem közvetlen hozzátartozója is. Akik nem kívánnak, vagy nem tudnak élni ezzel a lehetőséggel, azok továbbra is maradhatnak az ingatlanjaikban.

Az eddig visszaérkezett válaszoknak mintegy 10 százaléka nyilatkozott erről. Ők az eddigi bérleti díj mellett továbbra is bérlőként használhatják az ingatlanukat – szögezte le Fónagy János.  

Hír TV