2019. november 18.,
hétfő, Jenő napja

Fodor Gábor: Az ellenzék akkor cselekszik helyesen, ha minél szélesebb összefogásra törekszik

Hír TV

2019. augusztus 29., csütörtök 20:29

Fodor Gábor lemondott a liberálisok, a Magyar Liberális Párt vezetéséről és napi politikával sem akar már foglalkozni, hogy miért döntött így arról a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt Földi-Kovács Andrea műsorvezetőnek.

Fodor Gábor politikához fűződő viszonyát meghatározta, hogy mások mellett Orbán Viktor, Deutsch Tamás és Kövér Lászlóval együtt a Bibó István Szakkollégium diákja volt, így egyenes út vezetett a Fideszhez, amelynek alapítótagja, szóvivője lett. A Fidesz delegáltjaként vett részt az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalásain, 1993-ban a Fidesz konzervatív fordulata miatt kilépett a pártból. 1994-ben csatlakozott az SZDSZ-hez, a Horn-kormányban megkapta a művelődési és közoktatási tárcát. Miniszteri tevékenységének egyik legfontosabb lépése volt az 1996-tól bevezetett felsőoktatási tandíj előkészítése. 1995 végén lemondott posztjáról. 2007-től 2008-ig környezetvédelmi és vízügyi miniszter volt a Gyurcsány kormányban. 2008-tól az SZDSZ elnöke, 2013 áprilisában jelentette be, hogy Magyar Liberális Párt néven új pártot alakított. Most lemondott a Magyar Liberális Párt vezetéséről és azt tervezi visszavonul a napi politizálástól.

Egy szivárványkoalíció formálódik, egy teljes ellenzéki összefogás a szélsőbaltól a szélsőjobbig, mit gondol ennek az életképességéről, hogy látja a jövőbeli esélyeket? – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Maga a Jobbik már nagyon másképp definiálja magát, mint pár évvel ezelőtt, de ez egy külön ügy, hogy elhisszük vagy nem hisszük, nem is akarok belemenni a részletekbe, én nem hiszem el. Szerintem az ellenzéki pártok akkor cselekednek helyesen, ha minél szélesebb összefogásra törekednek, de az elvi határokat világosan leszögezik. Szerintem sem szélsőballal sem szélsőjobbal a széles összefogás igénye mellett sem szabad együttműködni.

-válaszolt Fodor Gábor.

Hír TV