2021. június 13.,
vasárnap, Antal, Anett napja

Félreértések övezik az egészségügyi béremelést

Hír TV

2020. október 8., csütörtök 13:12

Erdélyi Rezső Krisztián elemezte a Kormányinfón elhangzottakat a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában.

Elhangzott, hogy 20 százalékkal fog megnőni az ápolók fizetése, és a cikluson belül 70 százalékos lesz ez a növekedés, az orvosok bevezetési szakaszait pedig már elfogadták. Ezzel a törvénnyel kapcsolatban két kifogás merült fel egyrészről a Magyar Orvosi Kamara (MOK), másrészről az ellenzék részéről, ezek a másodállásokat és a kivezényelhetőséget érintették – emlékeztetett Trombitás Kristóf műsorvezető.

A Nézőpont Intézet elemzője szerint nyilvánvaló, hogy olyan rendkívüli helyzetben, mint, amilyen a mostani, egy törvénynek tartalmaznia kell olyan passzust, amely lehetővé teszi a munkaerő vezényelhetőségét. Erdélyi Rezső Krisztián leszögezte, hogy az is egyértelmű volt az első perctől, hogy ezzel a lehetőséggel a kormány nem mindig fog élni.

Majd a másik kifogás kapcsán elmondta, hogy nem a magánpraxis megszüntetésének a „vágya” vezérelte ezt a döntést, hanem vélhetően az, hogy véget vessenek annak, hogy az orvos három-négy állásban dolgozzon egyszerre, és ez kihasson a munkája minőségére.

A beszélgetés során szó esett még az aktuális alapjövedelmi kérdésekről és a hitelmoratórium meghosszabbításáról is.

Teljes adás:

Hír TV