2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Magyarország élőben

Fekete Dávid: Tarlósnak három bohóc kihívója akadt, akik Budapestből cirkuszt próbálnak csinálni

Nem tartja köztéri provokációnak a Fidelitas, hogy hangszórókból harsogó cirkuszi zenével zavarták meg Karácsony Gergely nagykörúti sajtótájékoztatóját. Fekete Dávid választmányi elnök a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta, ez a fajta figyelemfelhívás szerinte belefér egy fiatal szervezet kampánytevékenységébe. A politikus ugyanakkor cáfolta, hogy közük lenne ahhoz az akcióhoz, amikor motorcsónakból zavarták az ellenzéki főpolgármesterjelölt programhirdetését. Szomorú látványnak nevezte a Fidelitas az ellenzék budapesti teljesítményét

  • Fekete Dávid: Tarlósnak három bohóc kihívója akadt, akik Budapestből cirkuszt próbálnak csinálni

„Önök a plakátjaikon cirkuszi bohócokhoz hasonlítják Tarlós István kihívóit. Mennyire tartja a Fidelitas elfogadható politikai eszköznek a köztéri provokációt?” – kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Köztéri provokációnak azért nem nevezném. Azt mindenképpen hangsúlyoznám: szerintem egy ifjúsági politikai szervezettől egy kis kreativitás, egy kis vagányság azért belefér a kampánytevékenységbe”

– válaszolta a Fidelitas választmányi elnöke, aki úgy vélte, a hangszórós kocsival megzavart ellenzéki sajtótájékoztató is azt a célt szolgálja, hogy minden eszközzel igyekeznek felhívni a figyelmet arra: Tarlós Istvánnak három olyan „bohóc kihívója” akadt, „akik próbálnának cirkuszt csinálni Budapestből”.

Arról, ahogy Tarlós István rendezvényét nyúlnak öltözött ellenzéki aktivisták zavarták meg Fekete Dávidnak az volt a véleménye, hogy „külön kell választani minek van tényalapja, és minek nincs”. Amikor megzavarták Tarlós rendezvényét, tulajdonképpen Karácsony Gergelyt illette volna a nyúljelmezes akció, hiszen míg Tarlós István korábban is jelezte, kész a vitára, várja a feltételeket, addig Karácsony Gergely még a közmédia stúdiójából is megfutamodott, „ahova hiába várták”.

A Fidelitas választmányi elnöke szerint a minapi ellenzéki programismertetőt megzavaró motorcsónakos, hangszórós akció nem az ő szervezetükhöz köthető, inkább „ragadós példa” gyanánt tekint rá.

Fekete Dávid szerint a Fidelitas egyre bővülő tagsága is a bizonyítéka annak, hogy a fiatalokat érdekli a közélet, a politika.

 „Nekünk a fiatalok nyelvén is kell szólnunk. Éppen ezért a facebookon például olyan aktivitást mutatunk, ami az elmúlt időszakban azt eredményezte, hogy csak az idén több mint félezren jelentkeztek a szervezet soraiba. Így tehát azt mondom, minden olyan akció, vagy minden olyan lehetőség, amivel a fiatalok nyelvén tudunk szólni az értékes számunkra, ezért meg is tesszük”

– nyilatkozta a fiatal politikus.

„Napi egymillió forintba kerül a zuglóiaknak Karácsony Gergely alkalmatlansága. Ha egy fiatal ifjúsági szervezet aktivistái ezt bevállalják, megteszik, a fiatalok nyelvén szólnak és egy fricskát mutatnak a kerület vezetése fel”

– fogalmazott Fekete Dávid, aki azt is elmondta, több mint kétezer fiatal aktivista segíti a kormánypártok kampányát a településeken. Feladatuk a plakátolás, aláírásgyűjtés és a mozgósítás.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a mostani önkormányzati választáson több mint 150 Fidesz-KDNP-s jelölt van, aki a Fidelitas soraiból kerül ki”

– húzta alá a választmányi elnök.

Hír TV

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!