2020. február 21.,
péntek, Eleonóra napja

Farkas Örs: Nagyon rossz logika, amit Karácsony Gergely követ

Hír TV

2019. szeptember 23., hétfő 19:00

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Farkas Örs, politikai elemző elemzi Karácsony Gergely kampányát, de szóba kerül az is, hogy miért lehetett szüksége a programjának ötödik alkalommal való meghirdetésére is.

Egykori ellenfeleivel Kálmán Olgával és Kerpel-Fronius Gáborral együtt hirdetett programot Karácsony Gergely, aki már többször is bemutatta mit szeretne kezdeni Budapesttel. Karácsony megígérte, hogy a kerülettel közösen gatyába rázza az egészségügyet, bevezeti a stadion stoppot, 20.000 forint fűtési támogatást ad a rászorulóknak és ingyenessé teszi a tömegközlekedést a 14 éven aluliaknak. Tarlós István szerint Karácsony Gergely olyan betarthatatlan ígéreteket tesz, amelyekre nincs forrás. Ez az ötödik alkalom, hogy az ellenzék főpolgármester-jelöltje programot hirdetett január óta.

Az, hogy Karácsony Gergely milyen munkát végzett Zuglóban az milyen referencia mondjuk a következő 5 év kilátásaira nézve? - kérdezte Velkovics Vilmos.

Alapvetően én inkább tekintem Karácsony Gergely programjának azt, amit tőle Zuglóban az elmúlt 5 évben láttunk, mint azt amit tegnap elmondott. Tehát amikor transzparenciát hirdet, mert tegnap elmondta, hogy neki kell egy átláthatósági biztos majd, aki a fővárosban az átláthatóságot biztosítja. Jelenleg a zuglói önkormányzati képviselőknek könyörögni kell és közadatigényléseket kell benyújtani ahhoz, hogy abban a testületben, ahol dolgoznak egyáltalán az önkormányzat adatait megismerjék. Jelenleg az önkormányzat oldalán fent lévő adatok nem fedik a valóságot, ezzel kapcsolatban egyébként többen kopogtatnak is, hogy mi lenne, ha esetleg helyes adatok kerülnének ki. De mondok mást, fejlesztéspolitika. Erről is sokat hallhattunk tegnap Karácsony Gergelytől, előtte néhány nappal Dobrev Klárával egy gazos telken álltak és mondták, hogy itt majd egyszer valamikor lehet, hogy lesz valamilyen fejlesztés. Parádés, csak 5 évig volt polgármester, miért nem akkor vitézkedett, mutatta meg? Mindenki pontosan láthatja, hogy, ha Karácsony Gergely egyébként a fővárosnál kisebb falatot, egy kerületet próbál irányítani akkor milyen eredményeket képes elérni és nyilván mindenki levonhatja a következtetést, hogy, ha ugyanezt a fővárosban próbálná megtenni ott milyen eredményeket tudna elérni. 

- válaszolt Farkas Örs, politikai elemző.

Hír TV