2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Magyarország élőben

Farkas Örs: Magyarország zöld kategória, minden más ország pedig piros

Mivel egész Európában nőtt az új koronavírusos esetek száma, joggal gondolhatjuk, hogy eljött a járvány második hullámának a kezdete, ez alól pedig Magyarország sem kivétel. A tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a itthon megjelenő fertőzések jelentős része külföldről került hazánkba – így magyarázta Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője Magyarország élőben című műsorunkban, hogy szeptember elsejétől visszatérnek az első hullám idején alkalmazott határvédelmi szabályok.

  • Farkas Örs: Magyarország zöld kategória, minden más ország pedig piros

A külföldről hazatérő magyaroknak 14 napig - vagy mindaddig, amíg 2 nap különbséggel 2 negatív tesztet nem tudnak bemutatni - karanténba kell vonulniuk. Földi-Kovács Andrea kérdésére, hogy milyen tesztet fogadnak el, Farkas Örs elmondta, a Magyarországon elvégzett PCR tesztről van szó,

úgy kell elképzelni a mostani szabályokat, mintha a korábbi színkategóriákhoz viszonyítva két szín lenne, Magyarország zöld kategória, minden más ország pedig piros, ha eddig bárki piros kategóriájú országból érkezett, akkor éppen ezek a szabályok voltak érvényesek.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e türelmi idő azoknak, akik éppen most nyaralnak külföldön és szeptember elseje után jönnek haza, Farkas Örs emlékeztetett, már az augusztus 19-i Kormányinfón is elhangzott és Orbán Viktor miniszterelnök is elmondta, hogy lehet készülni a szigorításokra,

így senki sem fog előnyt élvezni másokkal szemben.

Ahogy arról a HírTV is beszámolt, több kormánypárti politikus – köztük Farkas Örs is – házi karanténba került. Kérdésre válaszolva a szóvivő elmondta,

azért nem hagyhatja el az otthonát, mert a hétvégén találkozott és kezet is fogott Hollik Istvánnal, akinél koronavírus-fertőzést mutatott ki a teszt.

Teljes beszélgetés:

HírTV

KAPCSOLÓDÓ: 

Gulyás Gergely: Szeptember elsejétől zárjuk a határokat

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!