2022. 01. 19. Szerda Sára, Márió napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 09:00

Magyarország élőben

Farkas Örs: Magyarország zöld kategória, minden más ország pedig piros

Mivel egész Európában nőtt az új koronavírusos esetek száma, joggal gondolhatjuk, hogy eljött a járvány második hullámának a kezdete, ez alól pedig Magyarország sem kivétel. A tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a itthon megjelenő fertőzések jelentős része külföldről került hazánkba – így magyarázta Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője Magyarország élőben című műsorunkban, hogy szeptember elsejétől visszatérnek az első hullám idején alkalmazott határvédelmi szabályok.

A külföldről hazatérő magyaroknak 14 napig - vagy mindaddig, amíg 2 nap különbséggel 2 negatív tesztet nem tudnak bemutatni - karanténba kell vonulniuk. Földi-Kovács Andrea kérdésére, hogy milyen tesztet fogadnak el, Farkas Örs elmondta, a Magyarországon elvégzett PCR tesztről van szó,

úgy kell elképzelni a mostani szabályokat, mintha a korábbi színkategóriákhoz viszonyítva két szín lenne, Magyarország zöld kategória, minden más ország pedig piros, ha eddig bárki piros kategóriájú országból érkezett, akkor éppen ezek a szabályok voltak érvényesek.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e türelmi idő azoknak, akik éppen most nyaralnak külföldön és szeptember elseje után jönnek haza, Farkas Örs emlékeztetett, már az augusztus 19-i Kormányinfón is elhangzott és Orbán Viktor miniszterelnök is elmondta, hogy lehet készülni a szigorításokra,

így senki sem fog előnyt élvezni másokkal szemben.

Ahogy arról a HírTV is beszámolt, több kormánypárti politikus – köztük Farkas Örs is – házi karanténba került. Kérdésre válaszolva a szóvivő elmondta,

azért nem hagyhatja el az otthonát, mert a hétvégén találkozott és kezet is fogott Hollik Istvánnal, akinél koronavírus-fertőzést mutatott ki a teszt.

Teljes beszélgetés:

HírTV

KAPCSOLÓDÓ: 

Gulyás Gergely: Szeptember elsejétől zárjuk a határokat

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!